Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

4 προγράμματα και φέτος στο “Σπουδαστήριο Ιστορίας και Ιστοριογραφίας”!


4 προγράμματα περιλαμβάνει και φέτος το “Σπουδαστήριο Ιστορίας και Ιστοριογραφίας”! Εγγραφείτε με 10% Έκπτωση έως 31/08! Συνδυάσετε αθροιστικά εδώ τις προσφερόμενες εκπτώσεις και κερδίστε μείωση στα δίδακτρα σας έως και 25%Ειδικές κλιμακωτές εκπτώσεις για εγγραφές 2 και παραπάνω ατόμων!
Αντικείμενο του προγράμματος «Ιστορία και Κοινωνική Ανθρωπολογία» αποτελούν τόσο οι θεωρητικοί και μεθοδολογικοί μετασχηματισμοί όσο και η ίδια η παραγωγή ιστορικής γνώσης, με έμφαση στις σύγχρονες προσεγγίσεις στην ιστορία της οικογένειας, της θρησκευτικής και πολιτισμικής ετερότητας και της βίας.

Αντικείμενο του προγράμματος «Ιστορία και Τεχνικές της Ιστοριογραφίας» αποτελούν τόσο οι αντιλήψεις για την ιστορία και η διαμόρφωση της ελληνικής εθνικής ιστοριογραφίας όσο και οι περισσότερο ‘πρακτικές όψεις’ της ιστορικής έρευνας: από τη χρήση γραπτών και προφορικών τεκμηρίων στο πλαίσιο ‘παραδοσιακών’ αρχειακών συλλογών μέχρι τις δυνατότητες που προσφέρει και τις παγίδες που κρύβει το σύγχρονο διαδικτυακό περιβάλλον.
Το πρόγραμμα «Ιστορία και Τεχνικές της Ιστοριογραφίας» έχει ως αντικείμενο τόσο οι αντιλήψεις για την ιστορία και η διαμόρφωση της ελληνικής εθνικής ιστοριογραφίας όσο και οι περισσότερο ‘πρακτικές όψεις’ της ιστορικής έρευνας: από τη χρήση γραπτών και προφορικών τεκμηρίων στο πλαίσιο ‘παραδοσιακών’ αρχειακών συλλογών μέχρι τις δυνατότητες που προσφέρει και τις παγίδες που κρύβει το σύγχρονο διαδικτυακό περιβάλλον.
Το πρόγραμμα «Ιστορία των Ιδεών» έχει σχεδιαστεί απασχολούν πέντε κορυφαία ζητήματα που στις διακυμάνσεις και την έκβασή τους οφείλουν τη σκευή τους πολλοί επιστημονικοί κλάδοι αιχμής: η θεμελίωση της πολιτικής εννοιολογίας στην αρχαία Ελλάδα, το περιεχόμενο της νεότερης πολιτικής φιλοσοφίας, οι ποικίλες θεωρίες για την ερμηνεία του γλωσσικού φαινομένου, η προσπάθεια ανάλυσης των μηχανισμών της οικονομίας και η αντίληψη του σύγχρονου ανθρώπου για την τεχνολογία.
Δείτε αναλυτικά την Κατεύθυνση της Ιστορίας εδώ.
Επιστημονικά Υπεύθυνος: Αναστασιάδης Βασίλειος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου