Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Νέα καθυστέρηση στην υλοποίηση των 4.500 προσλήψεων στα νοσοκομεία



Για καθυστερήσεις στην υλοποίηση των 4.500 προσλήψεων στο τομέα της υγείας αναφέρθηκε ο υπουργός υγείας, στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Έχουν και μια διαδικασία, όπως ξέρετε, ΑΣΕΠ και η άλλη διαδικασία με τους γιατρούς, που είναι ακόμα πιο χρονοβόρα, και έτσι αντιμετωπίζουμε αυτή τη δυσκολία με επικουρικό προσωπικό».
Συμπλήρωσε ότι οι 700 από αυτούς αφορούν νοσοκομεία του Αιγαίου, της Θράκης, της δυτικής Μακεδονίας και της Ηγουμενίτσας και αποκάλυψε ότι το υπουργείο σκέφτεται για μια διάταξη που θα δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς, αφού πρώτα ολοκληρώσουν το αγροτικό τους, να μπορούν να διαλέξουν όποια θέση θέλουν σε όποιο νοσοκομείο ανά την επικράτεια.

Σημείωσε οι θεσμοί αρχικά ζητούσαν 1,6 δισ. ευρώ για τη φαρμακευτική δαπάνη, πείστηκαν τελικώς να παραμείνει στα 2 δισ. ευρώ, ενώ δήλωσε ότι «είμαστε η μόνη χώρα που πλούσιοι και φτωχοί πληρώνουν τα ίδια στη φαρμακευτική δαπάνη». Στάθηκε στην προσπάθεια του υπουργείου για την Παρασκευή φαρμάκων στην Ελλάδα καθώς «η Ελλάδα έχει και τεχνογνωσία υψηλή και εταιρείες που είναι πάρα πολύ καλές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου