Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης σε 10 καρέ


Μία συλλογή από δέκα φωτογραφίες δείχνουν πώς τα συνεχή κύματα λιτότητας και η ραγδαία αύξηση της ανεργίας έχουν επηρεάσει την Ελλάδα και με ποιο τρόπο έχουν στιγματίσει τον απεγνωσμένο λαό της χώρας.

 
ADVERTISEMENT
Ο Milos Bicanski προσπάθησε να αποτυπώσει πώς η κρίση έχει γίνει συνώνυμη της Ελλάδας και πώς μία δεκαετία καταστροφικής οικονομικής ύφεσης άλλαξε σταδιακά το πρόσωπο της χώρας.


Τη στιγμή που οι δανειστές απαιτούν την περικοπή μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, η κοινωνική αναταραχή είναι μόνιμη και η ανέχεια απλή καθημερινότητα.
 
Κρίση οικονομική και κρίση αξιών προκαλούν δραματικές συνέπειες στην κοινωνική ζωή, ενώ προκαλούν το κοινό αίσθημα, το οποίο εκδηλώνεται με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Τα επεισόδια και οι βανδαλισμοί δε λείπουν από το σκηνικό της σύγχρονης Ελλάδας.

Οι κουκουλοφόροι και οι μολότωφ στο κέντρο της Αθήνας πρωταγωνιστούν στα πλάνα του φωτογράφου, ενώ τα άδεια μαγαζιά επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που κάνουν λόγο για χιλιάδες λουκέτα και κατακόρυφη αύξηση των δεικτών ανεργίας.
 
Χαρακτηριστική η αναφορά του Global Post, το οποίο δημοσιεύει και τη συλλογή, πως η Ελλάδα το 2012 ξεπέρασε κάθε αρνητική προσδοκία, με το ποσοστό της ανεργίας να αγγίζει το 26,8%.

Άνθρωποι χωρίς δουλειά και μηδενικό εισόδημα στρέφονται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και σε συσσίτια για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό. Οι φωτογραφίες που δείχνουν ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια προκαλούν θλίψη, προβληματισμό, ανησυχία και αβεβαιότητα για όσα θα ακολουθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου