Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Πάτρα: Απειλούν υπαλλήλους με απόλυση, αν δεν υπογράψουν νέες συμβάσεις εργασίας



Οι καταγγελίες στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και στα συνδικάτα για εργοδότες που αποφασίζουν να εκμεταλλευτούν τις πολιτικές εξελίξεις, το δημοψήφισμα και την εφαρμογή του capital control στις ελληνικές τράπεζες, πληθαίνουν.
Καταγγέλθηκε πως γνωστός ιδιοκτήτης καταστήματος σε κεντρικό σημείο της Πάτρας, το περασμένο Σαββατοκύριακο λίγες ώρες αφότου είχε δημοσιοποιηθεί από τον πρωθυπουργό το δημοψήφισμα, ενημέρωσε τους υπαλλήλους του, πως πλέον λόγω των ραγδαίων εξελίξεων, δεν ισχύουν οι συμβάσεις εργασίας που έχουν υπογράψει.

Πλέον, όπως τους τόνισε και αναφέρει η καταγγελία θα πρέπει να υπογράψουν νέες συμβάσεις μειωμένες ως προς τις χρηματικές αποδοχές.
Μάλιστα τους το ανακοίνωσε σε μορφή τελεσιγράφου, αφού τους ανέφερε πως αν δεν δεχθούν η μόνη επιλογή μετά είναι η απόλυση.
Ήδη όπως αναφέρεται οι εργαζόμενοι έχουν απευθυνθεί αρμοδίως στα συνδικαλιστικά τους όργανα.
Πάντως, δεν είναι το πρώτο περιστατικό, αφού πολλές είναι οι καταγγελίες στο ΣΕΠΕ για εργοδότες από όλους τους κλάδους των επιχειρήσεων σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, οι οποίοι θέτουν τους εργαζόμενούς τους σε διαθεσιμότητα, εκ περιτροπής εργασία ή ακόμη και «υποχρεωτική αργία» παρ’ ότι το τελευταίο δεν προβλέπεται καν από την εργατική νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου