Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΚΥΠΡΟΣ: Επιστολή απολυθέντων Κυπριακών Αερογραμμών στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, απέστειλαν οι απολυθέντες εργαζόμενοι των Κυπριακών Αερογραμμών. Υποστηρίζουν πως δεν έλαβαν ακόμα τις αποζημιώσεις που όφειλε το κράτος να τους δώσεις και ζητούν να εργοδοτηθούν στο δημόσιο. Προειδοποιούν ακόμα και με νέες κινητοποιήσεις.
Κραυγή απόγνωσης από τους μέχρι πρόσφατα εργαζομένους στις Κυπριακές Αερογραμμές.
Με επιστολή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, την οποία εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, ζητούν να υλοποιηθεί άμεσα η δέσμευση της κυβέρνησης για
καταβολή όλων των ωφελημάτων τους, τα οποία και θα έπρεπε να τους είχαν καταβληθεί μέχρι την 31η Μαρτίου του 2015.

Στην επιστολή ζητούν να έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, από τον οποίο και θέλουν διευκρινίσεις σε τρία θέματα που τους απασχολούν:

- Εργοδότηση αριθμού πρώην εργαζομένων για κάλυψη των αναγκών του κράτους σε προσωπικό σε υπηρεσίες που αφορούν το Υπουργείο Εργασίας, το γραφείο Εφόρου Εταιρειών και Νοσοκομεία
- Κατοχύρωση του Ταμείου Προνοίας όσων υπαλλήλων δεν είχαν συμπληρώσει δέκα χρόνια στις Κυπριακές Αερογραμμές
- Καταβολή πρόσθετης αποζημίωσης σε όσους αποχώρησαν μετά τον Οκτώβριο του 2012.

Οι εργαζόμενοι έχουν φθάσει στα όρια τους ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο γενικός γραμματέας της ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ Βαγγέλης Μαππουρίδης, ο οποίος προανήγγειλε κινητοποιήσεις. «Οι Κυπριακές Αερογραμμές είναι καζάνι που βράζει και αρχές της εβδομάδας θα έχουμε εξελίξεις. Ναι θα κάνουμε κινητοποιήσεις θα βγούμε στους δρόμους, γιατί το θεωρούμε απαράδεκτο μετά από δύο μήνες να μην έχουν πάρει τα λεφτά μας. Στην πραγματικότητα δεν είναι δύο μήνες είναι πέντε μήνες που έκλεισε η εταιρεία».

Καταλήγοντας ο Βαγγέλης Μαππουρίδης τόνισε ότι από τους πρώην εργαζόμενους των Κυπριακών Αερογραμμών πολύ μικρός αριθμός βρίσκεται σήμερα στην αγορά εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου