Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Υπουργείο Εργασίας, Διοίκηση ΕΛΠΕ και Συνδικαλιστές περιορίζονται σε...."συλλυπητήρια" στις οικογένειες των θυμάτων;

[Lifo]: Τέταρτος νεκρός εργαζόμενος από την έκρηξη στα διυλιστήρια Ασπρόπυργου
Υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του ένας ακόμη εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ, ο τέταρτος κατά σειρά, ο οποίος τραυματιστεί σοβαρά στην έκρηξη και φωτιά που είχε σημειωθεί στα διυλιστήρια Ασπροπύργου στις 8 Μαΐου. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τον Κώστα Μαγγούρα.
Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Εργασίας περιορίζεται σε...."συλλυπητήρια" προς τις οικογένειες των θυμάτων, οι οποίες θρηνούν τον τέταρτο νεκρό τους.
Ίδια "χαλαρή" στάση ακολουθείται και από τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων του διυλιστηρίου, καθώς έχει εμπεδωθεί η άποψη (;;;) ότι δεν προκύπτουν ευθύνες της νέας Διοίκησης της εταιρείας διότι όπως ισχυρίζονται "μόλις είχε αναλάβει"....
Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν νεκροί και οι οικογένειές τους θέλουν να γνωρίζουν ποιος ή ποιοι τους έστειλαν στην "ενέδρα θανάτου", χωρίς να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, ενώ αναπάντητο παραμένει το ερώτημα "ποιος έδωσε την εντολή εκτέλεσης των εργασιών, δίχως να έχουν προηγηθεί οι επιβεβλημένοι έλεγχοι και δίχως να έχει εξαλειφθεί και το τελευταίο ποσοστό επικινδυνότητας πριν από την εκτέλεσή τους".
Και μπορεί η ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο, με την διοίκηση και τους εργαζόμενους του ομίλου να σημειώνουν ότι το δυστύχημα της 8ης Μαΐου εξελίχθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους, εμείς οφείλουμε να τονίσουμε ότι τα συνδικάτα δεν είναι για να εκφράζουν απλώς συλλυπητήρια, αλλά για να αντιδρούν και να διαμαρτύρονται απαιτώντας άμεση απόδοση ευθυνών...ειδικά όταν μετρούν νεκρούς....
 
Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται ότι οι άλλοι δύο τραυματίες έχουν διαφύγει τον κίνδυνο (ευτυχώς) και ο ένας, μάλιστα, έχει επιστρέψει στο σπίτι του. Από τους συνολικά έξι εργαζόμενους που είχαν τραυματιστεί σοβαρά κατά την έκρηξη, οι τέσσερις πλέον έχουν χάσει τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου