Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Σε αδιέξοδο και πάλι οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ


Παρά την αρχική συγκρατημένη ικανοποίηση που είχε εκφραστεί στην τριμερή των εκπροσώπων της νέας διοίκησης της ΣΕΚΑΠ, των δύο σωματείων εργαζομένων και του υφυπουργού Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, φαίνεται πως τα πράγματα γρήγορα διολισθαίνουν στο αδιέξοδο που προϋπήρχε της συνάντησης.
 
Από την πλευρά της η διοίκηση της ΣΕΚΑΠ, δια μέσου του νομικού της συμβούλου Στέργιου Γιαλάογλου, διαμηνύει  ότι είναι αποφασισμένη να μην ξανασυζητήσει το θέμα της επιχειρησιακής σύμβασης αλλά αντίθετα να προωθήσει πάση θυσία τις ατομικές συμβάσεις εργασίας αλλά και το κλείσιμο της θυγατρικής ΒΙΟ Α.Ε., την οποία θεωρεί πολύ ζημιογόνα για να μπορέσει να διασωθεί.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι αντιδρούν έντονα και στις δύο κεντρικές επιλογές της διοίκησης θεωρώντας παράνομους όρους της ατομικής σύμβασης αλλά και καταστροφική την επιλογή του κλεισίματος της ΒΙΟ, αφού όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ενός εκ των δύο σωματείων  Γιάννης Ζαπτής: «Αν κλείσει η ΒΙΟ ουσιαστικά σταματάει το βιοφίλτρο, δηλαδή η παραγωγή κάθε ετικέτας BF…».
Παράλληλα σημείωσε πως στην συνάντηση με τον κ. Κεγκέρογλου, ο τελευταίος προσκόμισε σαν βάση διαλόγου τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας του κλάδου των εργαζομένων στις καπνοβιομηχανίες του 2010 και του 2013, από τις οποίες προκύπτει ακόμη και αύξηση των αμοιβών των εργαζομένων, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ζαπτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου