Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΣΕΚΑΠ Στην Αθήνα σήμερα επιτροπή εργαζομένων

Στην Αθήνα μεταβαίνει σήμερα επιτροπή εργαζομένων της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, προκειμένου να έχει -όπως στοχεύει- επαφές τόσο με τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, όσο και με αρχηγούς πολιτικών κομμάτων και βουλευτές.
Οι συζητήσεις μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης της ΣΕΚΑΠ έχουν διακοπεί «ανεπιστρεπτί», όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι. Όπως καταγγέλλει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του σωματείου των εργατοτεχνικών, κ. Κώστας Γαβριηλίδης, «παρότι διαγράφηκαν τα χρέη (σ.σ.: 80 εκατ. ευρώ) της εταιρείας, η διοίκηση εμμένει σε απολύσεις, ατομικές συμβάσεις και τρομοκρατία».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Γαβριηλίδης υποστηρίζει ότι από τις 11 Οκτωβρίου αναγγέλθηκε απόλυση με τετράμηνη προειδοποίηση σε πέντε άτομα (τρεις εκ των οποίων τρίτεκνοι), ενώ η διοίκηση ζήτησε από 17 άτομα της εταιρείας να υπογράψουν χαρτί με υποχρεωτική άδεια, κάτι το οποίο δεν έπραξαν.
Υπενθυμίζεται ότι από το σύνολο των 260 εργαζομένων της εταιρείας περίπου 20 έχουν προχωρήσει στην υπογραφή ατομικής σύμβασης. Οι υπόλοιποι αρνούνται κατηγορηματικά, ζητώντας να καταρτιστεί νέα επιχειρησιακή σύμβαση: «Η υπογραφή ατομικής σύμβασης προβλέπει μείωση έως και 45% του μισθού», σημειώνει ο κ. Γαβριηλίδης, σύμφωνα με τον οποίον «αυτό είναι το λιγότερο, αφού στόχος είναι οι απολύσεις...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου