Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Σχόλιο της Αυτόνομης Παρέμβασης για το δημοσίευμα στο blog «Εργασία News»

 
Η κηδεμονευόμενη από το ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστική παράταξη  ("ΑΥΤΟΝΟΜΗ" ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) εντός της ΓΣΕΕ, με αφορμή τις καταγγελίες συνδικαλιστών προς το  ERGASIANEWS, οι οποίοι μας κατήγγειλαν την  Κουμουνδούρου "για τυχοδιωκτισμό και ξεδιάντροπο «καπέλωμα» της δουλειάς των στελεχών και των επιστημονικών συνεργατών της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας και της ΓΣΕΕ, με μοναδικό στόχο την πρόσκαιρη αποκόμιση επικοινωνιακού οφέλους", μας απάντησε με ανάρτηση σχολίου στην ιστοσελίδα της apnet.gr, όπου μας "τίμησε" κάνοντας συνδικαλιστικοπολιτικούς ακροβατισμούς και ταυτίσεις του blog μας με δήθεν κυβερνητικά παράκεντρα συκοφαντικής επίθεσης και παραπληροφόρησης.
 
Η δική μας απάντηση στο σχόλιο: Κύριοι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, το ERGASIA NEWS αποτελεί τη συλλογική ηλεκτρονική έκφραση Σωματείων, Συνδικαλιστών και Συνδικαλιστριών, Εργαζομένων, Συνταξιούχων, Ανέργων, Ενεργών Πολιτών σε φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών και κυρίως Άνεργων Δημοσιογράφων απ' όλη τη χώρα,  φιλοδοξώντας ν' αποτελέσουμε τη βασική διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών σε εργασιακά θέματα. Κάθε νέο, κάθε καταγγελία, κάθε ανακοίνωση, κάθε πρωτοβουλία, κάθε άρθρο, κάθε συλλογική έκφραση που αφορά τον κόσμο της εργασίας, φιλοξενείται ελεύθερα και άκριτα στο ενημερωτικό blog ERGASIANEWS.
Μετά από 2,5 χρόνια  ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ (100% αφιλοκερδώς) λειτουργίας, το ERGASIANEWS έχει αγκαλιαστεί από ένα σημαντικό μέρος της εργατικής τάξης της χώρας, έχει αναδείξει τις θέσεις εργαζομένων, συνδικάτων και συνδικαλιστών και έχει δεχθεί πάνω από 3.312.878 μοναδικές επισκέψεις, γεγονός τιμητικό για τους 36 συντάκτες και συνδιαχειριστές του blog.
Παρατηρούμε μια πρεμούρα από την πλευρά σας (κατά την προσφιλή τακτική σας) να βάλετε την "ταμπέλα" του φιλοκυβερνητικού παράκεντρου στο  ERGASIANEWS, τη στιγμή που σε κανένα από τα μέχρι σήμερα δημοσιευμένα άρθρα μας δεν έχει φιλοξενηθεί άποψη των μνημονιακών δυνάμεων στην Κυβέρνηση και βεβαίως κανενός κόμματος. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο υπερηφανευόμαστε, αυτό είναι η  σκληρή αντιμνημονιακή στάση μας, όχι γιατί διακατεχόμαστε από αριστερίστικες ιδεοληψίες (καλή ώρα όπως οι συντάκτες του δικού σας σχολίου), αλλά γιατί όλοι οι συντάκτες και συνδιαχειριστές του blog είναι θύματα των μνημονιακών πολιτικών και συνειδητά έχουν επιλέξει να βρίσκονται και να υποστηρίζουν το στρατόπεδο του κόσμου της μισθωτής εργασίας. Η συντριπτική δε πλειοψηφία (95%) από εμάς, είμαστε άνεργοι ή κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι, σε αντίθεση με ηγετικά σας στελέχη που ακόμα και σήμερα λαμβάνουν προκλητικά παχυλούς μισθούς (δικαίωμά σας) από ΔΕΚΟ, τράπεζες και κρατικούς οργανισμούς. Με το κατά πόσο αυτοί οι μισθοί αποτελούν και νόμιμες αποδοχές (με την έννοια της πρόβλεψης σε σ.σ.ε), θα ασχοληθούμε εν καιρό....
Τέλος, σας ευχαριστούμε για την "τιμή"  που μας κάνατε, απαντώντας στο δημοσιευμένο άρθρο μας, και ευελπιστούμε, με τη δική σας βοήθεια (ήδη κάνετε "φιλότιμες" προσπάθειες), ν' αποτελέσουμε την πρώτη επιλογή ενημέρωσής της εργατικής τάξης της χώρας μας.
Αθήνα, 22.10.2013
Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ 36 ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ERGASIANEWS

 
Παρακάτω, κατά παρέκκλιση, καθώς βασικός μας κανόνας είναι οι κομματικές και εργοδοτικές φωνές να μην έχουν καμία απολύτως τύχη φιλοξενίας και ν' αποκλείονται δίχως δεύτερη σκέψη, σας παραθέτουμε το σχόλιο της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στα συνδικάτα:

Σχόλιο Α.Π:
 
"Ευθύνες για τη «διαρροή» στοιχείων επιρίπτουν αποκλειστικά στην ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, τη συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη Συνομοσπονδία και στον επικεφαλής της κ. Ζώη Πεπέ, που είχε λάβει από πριν πλήρες πακέτο με το σχετικό υλικό.
Η συνδικαλιστική παρέα της δικομματικής Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, εκτός από σταθερός πυλώνας στήριξης του μνημονιακού κυβερνητικού καθεστώτος, αρχίζει να μετατρέπεται σταδιακά και σε ένα παράκεντρο συκοφαντικής επίθεσης και παραπληροφόρησης ειδικά απέναντι στην Αυτόνομη Παρέμβαση και τα συνδικαλιστικά της στελέχη.
Η παρέα αυτή, μην έχοντας να επιδείξει καμιά ουσιαστική δράση μέσα στα συνδικάτα αλλά αντιθέτως έχοντας θεσμοποιήσει την ακινησία και την αφωνία του συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές, αναλώνεται τώρα (μέσω των κοινωνικών δικτύων, blogs και άλλων παράκεντρων ενημέρωσης που έχουν οι ίδιοι δημιουργήσει και διαχειρίζονται), σε αήθεις επιθέσεις που φθάνουν στα όρια του παροξυσμού.
Ο λόγος για την ανυπόστατη καταγγελία που δημοσίευσε το blog «Εργασία News», το οποίο με κατασκευασμένο δημοσίευμα, εγκαλεί την Αυτόνομη Παρέμβαση ότι δήθεν διέρρευσε πρόωρα στους δημοσιογράφους τη μελέτη και τα στοιχεία της ΕΕΚΕ – ΓΣΕΕ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά πριν από την προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου στις 17.10.2013, για να περάσει στη συνέχεια σε μια απίστευτα χαλκευμένη επίθεση ενάντια στην Α.Π., που στερείται κάθε επαφή με την αλήθεια και την πραγματικότητα. (Μπορούν να βρουν τη δημοσιευμένη είδηση στις 16/10 το απόγευμα σε διάφορα ειδησεογραφικά site και εφημερίδες, όπως εφ. Δημοκρατία, site Ρ/Σ 9,84, κ.α.). 
Ας ψάξουν πρώτα μέσα στην παρέα τους για το ποιος και πότε έδωσε τα στοιχεία της έρευνας. Το γεγονός αυτό καθ΄ αυτό θα είχε τριτεύουσα σημασία, αν δεν αναδείκνυε ότι μπροστά στην αγωνία της συγκεκριμένης παρέας να διασωθεί πολιτικά και συνδικαλιστικά, δεν έχει κανένα πρόβλημα να κατασκευάζει μέχρι και «ειδήσεις», αντιγράφοντας τη σχολή Κεδίκογλου. 
Αντί όμως να αναλώνονται σε συκοφαντικές επιθέσεις προς την Αυτόνομη Παρέμβαση καλό θα ήταν να κοιτάξουν γύρω τους τι συμβαίνει με την κοινωνία και τους εργαζόμενους, που συνθλίβονται από το Μνημόνιο και να πάψουν να υπηρετούν απροκάλυπτα το τροϊκανό καθεστώς.
18-10-2013"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου