Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ένταση στο υπουργείο Εργασίας

Ένταση επικράτησε στο υπουργείο Εργασίας, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία και τον ΟΑΕΔ διαμαρτυρόμενοι για την διαθεσιμότητα. Απεργοί απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ. Κλειστή επί ώρα η Σταδίου.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γενικός Γραμματέας των εργαζομένων στο ΙΚΑ κ. Δημητροκάλης ανέφερε πως ο υπουργός αρνήθηκε να τους δει και ότι 35 με 40 συνάδελφοί του έχουν μπει στο υπουργείο από πίσω πόρτα προσπαθώντας να συναντήσουν τον κ. Βρούτση και εγκλωβίστηκαν, λόγω του
τείχους των ΜΑΤ.

Επί τόπου, όπως είπε, έφτασαν επιπλέον τέσσερις διμοιρίες.

Παράλληλα εκπρόσωπος των εργαζομένων ανέφερε πως η διαδικασία της έκδοσης συντάξεων έχει "παγώσει" μετά το μέτρο της κινητικότητας, ενώ ήδη τα προβλήματα ήταν μεγάλα με σημαντικές καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μηχανοκίνητη πομπή από δημοτικούς αστυνόμους που βγήκαν σε διαθεσιμότητα πέρασε από το σημείο και χειροκροτήθηκε από τους εργαζόμενους στα Ταμεία.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί πραγματοποιούν διαμαρτυρία έξω από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τριήμερη απεργία στα νοσοκομεία

Σε τριήμερη πανελλαδική απεργία από σήμερα Τρίτη έως και την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στο κλείσιμο νοσοκομείων, στην κινητικότητα του προσωπικού και στις μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές.

Την Τετάρτη κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε Παιδεία, Υγεία και Ταμεία -με αιχμή το μέτρο της διαθεσιμότητας, τις περικοπές και την αναδιάρθρωση στις δομές- , κορυφώνονται την Τετάρτη και την Πέμπτη, καθώς αναμένεται να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στην απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 11:30 της Τετάρτης στη πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ημέρα στις 10:30 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Η ΓΣΕΕ έχει αποφασίσει για την Τετάρτη 4ωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα.

Σε απεργία βρίσκονται από τη Δευτέρα οι καθηγητές ενώ σήμερα απεργούν για δεύτερη ημέρας οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Στην 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, θα συμμετέχουν και οι δάσκαλοι.

Την αποχή των δικηγόρων όλης της χώρας από τα καθήκοντά τους, για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, εκφράζοντας σοβαρές ενστάσεις για τον νέο Κώδικα Δικηγόρων που κατατέθηκε προς συζήτηση στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου