Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Η ALPHA BANK ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΑΚΕ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ;

Του κόσμου τα ευτράπελα και οι αυθαιρεσίες συμβαίνουν όπως πληροφορούμαστε στην πρώην Εμπορική Τράπεζα, με τη Διοίκηση της διαδόχου ALPHA BANK να επιχειρεί να υπονομεύσει και εν τέλει να διαλύσει το Σύλλογο Εργαζομένων Εμπορικής Τραπέζης.
Δυστυχώς απ' ότι φαίνεται στην αντισυνδικαλιστική αυτή τακτική συμμετέχει και η ΔΑΚΕ των πρώην εργαζομένων της Εμπορικής, η οποία (εκ του DNA φιλοεργοδοτική παράταξη) έσπευσε  να "συμβάλει" στη διάλυση του Συλλόγου, προσχωρώντας στον (κατά πολλούς) εργοδοτικά προσκείμενο Σύλλογο Εργαζομένων της ALPHA ΒΑΝΚ.
Μάλιστα δεν έφτανε μόνο αυτό. Ενεργώντας με τον "αέρα" που τους δίνει η εργοδοτική "κάλυψη", πληροφορούμαστε ότι παίρνουν τηλέφωνα ακόμα και σε σπίτια εργαζομένων και πιέζουν εργαζόμενους της πρώην Εμπορικής να διαγραφούν από το Σύλλογό τους στην Εμπορική και να ενταχθούν στον "ελεγχόμενο" Σύλλογο Εργαζομένων της ALPHA.
Την ίδια στιγμή που οι συνδικαλιστές τη ΔΑΚΕ έχουν πρόσβαση σε τηλέφωνα και emails των συνάδελφών τους, η Διοίκηση της Alpha δημιουργεί προβλήματα στους εργαζομένους της πρώην Εμπορικής, διακόπτοντας την επικοινωνία του Σωματείου με τους εργαζομένους μέσω του εσωτερικού δικτύου (intranet). Είναι χαρακτηριστικό ότι το εσωτερικό δίκτυο λειτούργησε το 1999 και έκτοτε, σε συμφωνία με τη διοίκηση της τράπεζας, ο Σύλλογος Εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας διακινούσε τις ανακοινώσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του και των συνδικαλιστικών παρατάξεων που κάθε φορά συμμετέχουν σε αυτό, μέσω της υπηρεσιακής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.
 
Αυτή η διαδικασία ενημέρωσης συνεχίστηκε απρόσκοπτα και χωρίς να υπάρχουν προβλήματα για 14 χρόνια μέχρι την 6η Σεπτεμβρίου 2013, όταν η Alpha Bank (που ουδέποτε, ουδείς από τη διοίκησή της από τη συγχώνευση των δύο τραπεζών και μετά… καταδέχτηκε να συναντηθεί με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων της πρώην Εμπορικής) ενημέρωσε ξαφνικά τους συνδικαλιστές ότι διακόπτει τη δυνατότητα αποστολής ανακοινώσεων, γιατί δήθεν υπερφορτώθηκε το δίκτυο!!!
 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το εσωτερικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είχε εξελιχθεί σε κύριο και σχεδόν αποκλειστικό μέσο επικοινωνίας, πληροφόρησης και ενημέρωσης μεταξύ του Σωματείου και των 5.000 εργαζομένων στα περίπου 380 καταστήματα της Εμπορικής Τράπεζας σε όλη την Ελλάδα, από τον Εβρο έως την Κρήτη, το οποίο έδινε τη δυνατότητα επικοινωνίας με όλους τους εργαζομένους.
 
Οι συνδικαλιστές, μην έχοντας άλλο μέσο, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη όπου και συζητήθηκε η αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής. Στην αίτηση για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι «από τις πρόσφατες τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης, συνάγεται ευχερώς το συμπέρασμα, διά γυμνού οφθαλμού, ότι η διοίκηση της Alpha Bank αντιμετώπισε τους εργαζομένους της που προέρχονται από την Εμπορική Τράπεζα ως εργαζομένους β’ κατηγορίας, εφόσον ελάχιστους από αυτούς τοποθέτησε σε θέσεις ευθύνης».
 
Σε επικοινωνία που είχε το ERGASIANEWS με συνδικαλιστικά στελέχη του Συλλόγου της Εμπορικής, δεν αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο να επισκεφθούν την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας για την κατάθεση μηνύσεων εις βάρος των μελών της Διοίκησης της ALPHA BANK, καθώς επίσης και όλων των υπευθύνων της μηχανοργάνωσης της τράπεζας, για παρεμπόδιση της απρόσκοπτης λειτουργίας και της δράσης του Συλλόγου, ζητώντας την ποινική τους δίωξη, όπως προβλέπεαι στο άρθρο 23 του Ν.1264/1982.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου