Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Έτοιμοι για εθελουσία 45 εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ


Στο πρόγραμμα, το οποίο εφάρμοσε με το «καλημέρα» της ανάληψης των καθηκόντων της η νέα διοίκηση της εταιρείας υπό τον ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, μέχρι στιγμής πάνω από 45 εργαζόμενοι φέρονται να έχουν δηλώσει συμμετοχή σ' αυτό. Στόχος είναι να αποχωρήσει περίπου το 23% των εργαζομένων σε σύνολο 258 ατόμων, που απασχολούνται σήμερα στην επιχείρηση. Προτεραιότητα στις αποχωρήσεις θα έχουν κυρίως οι εργαζόμενοι που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.
Οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ αιφνιδιάστηκαν πρόσφατα, όταν στην πρώτη συνάντησή τους με τη νέα διοίκηση έγιναν αποδέκτες αιτήματος από την τελευταία για μειώσεις μισθών και οικειοθελείς αποχωρήσεις.
«Βολές» για το θέμα εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, που σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «η νέα διοίκηση έβαλε με όρους τελεσίγραφου τις νέες και πρωτάκουστες απαιτήσεις της. Μειώσεις μισθών που φτάνουν στο 35%, απολύσεις προσωπικού με τη μορφή εθελουσίας εξόδου, ακόμα και δουλειά χωρίς αμοιβή για «σύντομο» χρονικό διάστημα.
Όλα αυτά ανακοινώθηκαν στους εργαζόμενους της επιχείρησης, όπου συμπληρώνουν δύο μήνες απλήρωτοι και χωρίς το επίδομα αδείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου