Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

4 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Ν. ΡΕΜΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

κε Ν. Ρεμαντά.
Ευχαριστώ για τη πρόσκληση, όμως δεν συνηθίζω να γίνομαι συνένοχος μονομερών προσπαθειών επίτευξης αποτελέσματος, ειδικά όταν η επιχείρηση που προίσταστε έχει κοινωνικό χαρακτήρα λόγω της συμμετοχής του Δήμου και των δικαιωμάτων των δημοτών.
Κατανοώ στο έπακρο την προσπάθεια να επιτεύξετε τους στόχους σας, και το θεωρώ απόλυτα θεμιτό. Ούτως ή άλλως εκπροσωπείτε (;) κάποιους μετόχους και η δουλειά σας είναι συγκεκριμένη.
Επίσης, κατανοώ απόλυτα τις προσπάθειες για μετατροπή της κοινοπραξίας σε ΑΕ, αφού έτσι θα έχετε τη δυνατότητα αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, την δυνατότητα προσέλκυσης επενδυτών και operators για το ξενοδοχείο (μια που εσείς αποδειχθήκατε ανεπαρκής να το έχετε κερδοφόρο), και τη δυνατότητα εκμετάλλευσης των όποιων επενδυτικών αναπτυξιακών προγραμμάτων που σήμερα αδυνατείτε.
Επίσης, είναι πολύ έξυπνη η προσπάθεια σας να καλέσετε όλη τη πολιτική σκηνή της περιοχής, αφού τέτοια εγχειρήματα προϋποθέτους αρκετούς "συνενόχους" και επιρροές. Το εάν οι θεσμικοί εκπρόσωποι του δημοσίου θελήσουν να δέσουν την πολιτική τους εικόνα με την ιδιωτική πρωτοβουλία ενός καζίνο, είναι δικό τους  θέμα, και εμείς εδώ είμαστε να τους....αποθεώσουμε αναλόγως.
Κύριε Ρεμαντά, ως αιρετός εκπρόσωπος της πόλης του Λουτρακίου, έχω 4 ερωτήματα, για τα οποία θα εκτιμούσα να απαντήσετε σήμερα το βράδυ. 

1. Ποιός σας απαγορεύει να κάνετε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Club Hotel Loutraki, την πλευρά δηλαδή των μετόχων και το ένα μέρος της κοινοπραξίας; Μπορείτε να το κάνετε και να προβείτε σε "ένεση ρευστότητας" προς τη κοινοπραξία, με σκοπό την βελτίωση των αποτελεσμάτων και την αύξηση των κερδών σας.
2. Θα συμφωνήσετε να επιλέξετε από κοινού με τη Λουτράκι ΑΕ, μια ανεξάρτητη διεθνή εταιρεία συμβούλων και ελεγκτών (υπάρχουν τουλάχιστον 6 εκτός των ελεγκτών σας), η οποία θα προβεί σε αναλυτικό due diligence (διαχειριστικό, οικονομικό και νομικό έλεγχο) των τελευταίων τουλάχιστον 12 χρήσεων;
3. Θα δεσμευτείτε με ρήτρες για τις προτάσεις που θα καταθέσετε, περιλαμβανομένης της βοήθειας της Λουτράκι ΑΕ και της εκμετάλλευσης των επενδύσεων της;
4. Εκπροσωπείτε το σύνολο των μετόχων της εταιρείας;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένω. Πολύ ευχαρίστως να είμαι αρωγός στην κατάρτιση των απαντητικών εκθέσεων και της υλοποίησης της διαδικασίας των επιλογών.

Με εκτίμηση

Γιώργος Μπάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου