Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Εργαζόμενοι στην "Εγνατία Οδό Α.Ε" ζητούν να αναλάβουν τις επεκτάσεις του μετρό

Το ρόλο της διευθύνουσας υπηρεσίας στα έργα επέκτασης του μετρό Θεσσαλονίκης φιλοδοξεί να παίξει η «Εγνατία Οδός Α.Ε.», η οποία μετά τη στήριξη του αιτήματός της από το ΤΕΕ/ΤΚΜ ζήτησε και έλαβε στήριξη και από τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το αίτημά τους παρουσίασαν στη...
συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔΚΜ) μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του φορέα, τονίζοντας ότι με την ανάθεση στην «Εγνατία Οδό Α.Ε.» της αρμοδιότητας του σχεδιασμού των υπό επέκταση έργων του μετρό Θεσσαλονίκης θα κερδίσουν και το προσωπικό που διαθέτει την τεχνική επάρκεια για τέτοιου είδους έργα και οι δήμοι στους οποίους θα κατατίθενται οι προτάσεις και ο σχεδιασμός των έργων πριν από τη διαδικασία της διαβούλευσης.

«Στόχος μας δεν είναι να πάρουμε το έργο του μετρό, καθώς επιβλέπουσα αρχή είναι η ‘Αττικό Μετρό’, αλλά να αναλάβουμε το σχεδιασμό των υπό επέκταση έργων στη Θεσσαλονίκη. Εξάλλου η ‘Εγνατία Οδός’ έχει ασχοληθεί με το master plan για τις γραμμές των επεκτάσεων ανατολικά και δυτικά. Ως εκ τούτου θα μπορεί να τα σχεδιάσει, να καταθέσει προτάσεις στους οικείους δήμους, προκειμένου στη συνέχεια να γίνεται η διαβούλευση», τόνισε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Δημήτρης Σαρηγιάννης.

Μάλιστα, κληθείς να απαντήσει αν η ανάθεση μιας τέτοιας αρμοδιότητας θα έχει ως αποτέλεσμα να απειληθούν θέσεις εργασίας, υπογράμμισε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς στόχος τους είναι να δημιουργηθεί επί της ουσίας μία περιφερειακή υπηρεσία της «Αττικό Μετρό» στη Θεσσαλονίκη μόνον για τα έργα της επέκτασης.

Οι δήμαρχοι πάντως τάχθηκαν στο πλευρό τους, στηρίζοντας ομόφωνα το αίτημά τους, καθώς, όπως ανέφεραν, πρόκειται για έναν από τους πιο αξιόπιστους φορείς του δημοσίου σε επίπεδο σχεδιασμών και σύνταξης μελετών.Πηγή Μακεδονία.

Της Φανής Σοβιτσλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου