Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Τιμωρούναι όσοι αρνήθηκαν να «απολυθούν οικειοθελώς με κίνητρα»....

Συνάδελφοι-σσες. 
            Η Ομοσπονδία Τσιμέντων Ελλάδος, καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα, την διοικητική βαρβαρότητα που συνεχίζει να επιδεικνύει η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ (μέλος του πολυεθνικού ομίλου Lafarge) εις βάρος των εργαζομένων της.
 Οι πολύχρονοι εργασιακοί δεσμοί της αγαστής συνεργασίας μεταξύ των τσιμεντοβιομηχάνων και των ελλήνων τσιμεντεργατών τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια τις κρίσης, αντί να αποτελέσουν την οδό  που θα οδηγήσει τον κλάδο με ασφάλεια στο ξέφωτο, οι δεσμοί αυτοί απαξιώνονται επικίνδυνα και με μεγάλη ευκολία από την πλευρά των τσιμεντοβιομηχάνων.
Οι τσιμεντοβιομήχανοι τα χρόνια της σαρκοφάγας κρίσης, «συλλαμβάνονται» (κι αυτοί όπως πολλοί άλλοι) δίχως το απαραίτητο για την περίσταση κερί στα αυτιά τους.
Η παράλειψή τους αυτή, έχει σαν αποτέλεσμα να βρίσκονται παθολογικά «σαγηνεμένοι» από το ευρωλάγνο τραγούδι  των σειρήνων της εφήμερης και επικίνδυνης κερδοσκοπίας.
Η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ του ομίλου Lafarge, έπειτα από το κλείσιμό του εργοστασίου της στην Χαλκίδα και την σταδιακή εξόντωση των εκεί εργαζομένων μέσω των μέχρι σήμερα συνεχιζόμενων μηνιαίων απολύσεων….
Αποφάσισε να ανοίξει νέες πληγές, βάλλοντας αναίτια κατά της εργασιακής ειρήνης του εργοστάσιου της στον Βόλο, που με τους κόπους και τις θυσίες των εκεί εργαζομένων, είχε εδραιωθεί εδώ και χρόνια.
Με το Δούρειο πρόσχημα των προγραμμάτων της οικειοθελούς απομάκρυνσης (απόλυσης όπως αποδεικνύεται)  μέσω κινήτρων, η διοίκηση του εργοστασίου της ΑΓΕΤ στον Βόλο, εφαρμόζοντας την κλασική εκβιαστική μέθοδο των τετελεσμένων αποφάσεων, οδήγησε βίαια δυο από τους κληθέντες προς  «οικειοθελή» αποχώρηση εργαζόμενους, στην απόλυση.
Θέλοντας με τον τρόπο αυτό, να στείλει προς όλους το μήνυμα, πως όσοι εργαζόμενοι αντιστέκονται στα αργύρια της υποταγής και στην θέληση της πολυεθνικής, απολύονται.
 Χρησιμοποιούνται οι απολυμένοι συνάδελφοί μας, από την μία ως παράδειγμα προς αποφυγή και από την άλλη ως εργαλείο τρομοκρατίας και υποταγής όλων των υπολοίπων που παραμένουν «εργαζόμενοι».

            Η πρόσφατη αναίτια και καταχρηστική απόλυση των δύο συναδέλφων μας από το εργοστάσιο παραγωγής  τσιμέντου στον Βόλο, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των αυθαιρεσιών της ΑΓΕΤ.
            Η διοίκηση της εταιρίας αγνοώντας παντελώς το σωματείο των εργαζομένων και καταλύοντας μονομερώς την εργασιακή ειρήνη που η ίδια ευαγγελίζεται…, προέβη με το πρόσχημα της επανεκκίνησης του «προγράμματος οικειοθελών αποχωρήσεων με κίνητρα», στην απόλυση των δύο συναδέλφων μας που αρνήθηκαν να «απολυθούν οικειοθελώς και με κίνητρα».
            Η εκβιαστική αυτή πράξη της, θεωρείται από το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου αναίτια και εκβιαστική, που έχει ως μοναδικό σκοπό να εισάγει στις εργασιακές σχέσεις μέσω της τρομοκρατίας και της μεσαιωνικής υποταγής, «εξωραϊσμένες» συνθήκες εργασίας της πρωτοβιομηχανικής εποχής…!
            Η Ομοσπονδία στηρίζει την σημερινή (10-07-2013) 24ωρη απεργία που έχουν αποφασίσει και υλοποιούν όλα  τα σωματεία του ομίλου ΑΓΕΤ.
            ΖΗΤΑΜΕ  από την διοίκηση της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, την άμεση ανάκληση των δύο απολύσεων. Δεν θα επιτρέψουμε ο φόβος και η τρομοκρατία να περάσει στους εργαζόμενους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να είναι συσπειρωμένοι γύρω απο τα σωματεία και την Ομοσπονδία, έτσι ώστε να δώσουμε την απάντηση που αρμόζει.


Η συνεργασία και ο διάλογος δεν επιβάλλονται, καλλιεργούνται, μέσα από την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη.
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
                                                 ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
  ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                      ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Χ.  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου