Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

«Μολών λαβέ» απαντούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στην έκκληση για εκκένωση

«Μολών λαβέ» απαντούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στην έκκληση για εκκένωση
Αρνητική απάντηση στην «έκκληση» του υπουργείου για εκκένωση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ έδωσαν οι εργαζόμενοι.
Σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Στο Υπουργείο Οικονομικών απαντάμε: Μολών λαβέ! Οι εντολές εκκένωσης του Ραδιομεγάρου από αυτούς που παρανομούν, παραβιάζουν κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου, που φοβούνται τη δημοκρατία, που φοβούνται τη νομιμότητα, είναι βία για να παραιτηθούμε! Είναι βία για να μας γονατίσουν! Είναι βία για να μας τρομάξουν! Απαντάμε, πιστοί στις επιταγές της συνείδησής μας και με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία!»
Σε ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ επίσης σημειώνουν: «Στις συστάσεις του υπουργείου Οικονομικών για την
εκκένωση του Ραδιομεγάρου δεν έχουμε να πούμε κάτι διαφορετικό από τα όσα με σαφήνεια έχουμε διατυπώσει από την πρώτη στιγμή. Δεν παραιτούμαστε της αποστολής μας. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν με συνέπεια και χωρίς αμφιταλαντεύσεις να αγωνίζονται για τη δημόσια ενημέρωση και την περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας»αναφέρουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σε ψήφισμά τους.
Και προσθέτουν τα εξής: «Η δημόσια Ραδιοτηλεόραση έχει ταυτότητα και ρόλο. Ονομάζεται ΕΡΤ και σκοπός της είναι η ενημέρωση, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η ψυχαγωγία. Με σύμμαχο την κοινωνία και στο διαρκές αίτημα που διατυπώνουν οι πολίτες από το βράδυ της 11ης Ιουνίου για ανοιχτή ΕΡΤ δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε, αναμένοντας ενδεχομένως κάτι περισσότερο υπεύθυνο από αιφνίδιες διακοπές, από ασαφή σχέδια, ανακοινώσεις και συστάσεις».
Καλούν σε διαδικτυακή κινητοποίηση
Την Κυριακή 23 Ιουνίου, Ημέρα Διεθνούς Κινητοποίησης για την ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καλούν όλους του Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδας, να ενώσουν τη φωνή και τις προσπάθειές τους για να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ.
Καλούν τους πολίτες να συγκεντρωθούν στο προαύλιο του ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής και να συμμετάσχουν στις ανοιχτές συζητήσεις παρακολουθώντας το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Να βγουν σε πλατείες και δρόμους, «ενημερώνοντας για το πλήγμα που δέχτηκε η δημοκρατία με το «μαύρο» στην ΕΡΤ, να χρησιμοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κλπ) για να διαδώσουν το μήνυμα αντίστασης».
Δύο μισθοί προκαταβολή αποζημίωσης και έκκληση εκκένωσης
Χθες, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έδωσε δώσει εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταβληθούν 2 μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης.
Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση. Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ στην ALPHA ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τράπεζα.
Στην ίδια ανκοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ κλήθηκαν «να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».
ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων θα κορυφώσει τον αυταρχισμό
Η πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι παραμένει στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ και θα υπερασπιστεί τη δημόσια τηλεόραση και τη δημοκρατία.
«Η κυβέρνηση, τελώντας σε πανικό, είναι αποφασισμένη να διαλύσει τη δημόσια τηλεόραση και να προχωρήσει στις απολύσεις των εργαζομένων της, παρά τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας και τον διεθνή αρνητικό αντίκτυπο που έχουν οι ενέργειές αυτές.
«Μια ενδεχόμενη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων θα αποτελέσει άλλη μια ακραία έκφραση αυταρχισμού και αδιαλλαξίας, αλλά και ένα χτύπημα στην ίδια τη δημοκρατία» υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου