Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ - ΕΚΑ ΣΤΟ 28ο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΑ

Ποιοι είμαστε

Η ΠΑΣΚΕ - ΕΚΑ είναι η αυθεντική συνδικαλιστική παράταξη των Ελλήνων εργαζομένων, η οποία προσδιορίζεται και εντάσσεται στο προοδευτικό –δημοκρατικό σοσιαλιστικό κίνημα της χώρας μας.
Εκφράζει στα πλαίσια των διακηρυγμένων της στόχων και αρχών τις δυνάμεις της μισθωτής εργασίας και επιδιώκει τη συγκρότηση ευρύτερων μετώπων και συμμαχιών με δυνάμεις του πνεύματος, του πολιτισμού αλλά και με κοινωνικές ομάδες και στρώματα (αγρότες,αυτοαπασχολούμενοι, νεολαία, μικροβιοτέχνες, επαγγελματίες κ.ά.). Η ΠΑΣΚΕ - ΕΚΑ ως εκ τούτου δεν αποτελεί ούτε βραχίονα ούτε υποκατάστατο κανενός κόμματος αλλά ΠΑΡΑΤΑΞΗ των εργαζομένων που εντάσσονται στα πλαίσια της ευρύτερης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ με σαφές πολιτικό και ιδεολογικό πρόσημο αυτό της Σοσιαλιστικής και Δημοκρατικής Αριστεράς.
Η ΠΑΣΚΕ - ΕΚΑ δεν αξιολογεί και δεν κατατάσσει τους εργαζόμενους με βάση τη ψήφο τους στις βουλευτικές εκλογές. Η ΠΑΣΚΕ - ΕΚΑ εντάσσει στις γραμμές της και συνακόλουθα εκφράζει τις δυνάμεις εκείνες που αποδέχονται αρχές, ιδέες και πρακτικές που προσδιορίζουν τους δημοκράτες, κοινωνικούς αγωνιστές που έχουν ταχθεί με τα συμφέροντα των μη προνομιούχων, των δυνάμεων της εργασίας των απομάχων της, των ανέργων. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
Η ΠΑΣΚΕ - ΕΚΑ, η μεγάλη παράταξη των εργαζομένων, πρώτη υπερέβη τα κομματικά σύνορα και κατέστησε την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, από υπόθεση μικρών προπαγανδιστικών κύκλων,εφαρμοσμένη πρακτική στο
Συνδικαλιστικό Κίνημα της χώρας μας.
Γι’ αυτό η ΠΑΣΚΕ - ΕΚΑ δεν δέχεται μαθήματα αυτονομίας. Παραδίδει μαθήματα αυτονομίας και σεβασμού στην αυτόνομη στρατηγική του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Το έκανε στο παρελθόν, το κάνει με ευθύνη και καθαρότητα και σήμερα.
 
Επιδιώξεις – Πρωτοβουλίες –Δράσεις

Το επόμενο διάστημα η παράταξή μας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ευρύτερων συμμαχιών με στρώματα της κοινωνίας που πλήττονται περισσότερο από τις αδίστακτες μνημονιακές πολιτικές. Αυτή είναι η κοινωνική πλειοψηφία των ανέργων ανεξαρτήτων προσόντων, όπως και των ανέργων λόγω υπερβολικών προσόντων, είναι η πλειοψηφία της «γενιάς χωρίς ευρώ», των νέων που χάνουν την ελπίδα τους και ψάχνουν νέους προορισμούς εκπατρισμού, είναι η πλειοψηφία μίας κοινωνίας που καταρρέει χωρίς να βρίσκει διέξοδο. Αυτή την κοινωνία πρέπει να φέρουμε στο προσκήνιο, αυτή την κοινωνία οφείλουμε, πρέπει και έχουμε ιστορικό καθήκον να στηρίξουμε στις δύσκολες ώρες που περνάει.

Επιδιώκουμε να βελτιώσουμε την παρουσία και τη δράση μας μέσα στις τάξεις του εργατικού κινήματος, να συμβάλλουμε στην εδραίωση της δικής του αυτόνομης στρατηγικής, να εξειδικεύσουμε πολιτικές και να συμφωνήσουμε μορφές και μεθόδους παρέμβασης, οι οποίες θα στηρίζονται στη συμμετοχή των εργαζομένων.

Είμαστε ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, της ύφεσης, της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων των επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα και των εταιρειών «φιλέτων» και συνεχίζουμε την πορεία προάσπισης των συμφερόντων του κόσμου της μισθωτής εργασίας, των ανέργων και την προάσπιση της Δημοκρατίας που τόσο βάναυσα πλήττεται από την σκληρή Μνημονιακή πολιτική.

Στεκόμαστε δυναμικά και αποφασιστικά στο πλευρό όλων των κλάδων των εργαζομένων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις απολύσεις,τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τις μειώσεις μισθών, τη μη καταβολή δεδουλευμένων, την εργοδοτική τρομοκρατία και μια σειρά παράνομων και καταχρηστικών συμπεριφορών.

Συναδέλφισσες,Συνάδελφοι,

Η παράταξή μας ενωμένη, μαχητική και δυνατή όσο ποτέ συνεχίζει την αταλάντευτη, αυτόνομη,πολιτικοποιημένη και ταξική της δράση.

Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στους διαχρονικούς της αγώνες μπαίνει δυναμικά στη μάχη και με την εμπιστοσύνη των χιλιάδων εργαζομένων που τη στηρίζουν, διεκδικεί εκ νέου την πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Κατερχόμαστε στις εκλογές ως ΠΑΣΚΕ - ΕΚΑ και ξεκαθαρίζουμε μια και έξω τη θέση μας απέναντι στους ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΙΤΛΩΝπου, με εφόδους λεηλασίας, καπνό και σκόνη, επιχειρούν να προκαλέσουν σύγχυση στα μέλη και στους συντρόφους της παράταξης. Είναι οι ίδιοι που στο προηγούμενο συνέδριο εξελέγησαν με τις ψήφους ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ (της ΠΑΣΚΕ - ΕΚΑ) και κατήλθαν στο συνέδριο της ΓΣΕΕ με το ψηφοδέλτιο ΕΜΕΙΣ. Δεν μπορεί τον Μάρτη στο συνέδριο της ΓΣΕΕ να είναι διασπαστές και τον Μάιο να θέλουν να φέρουν τον τίτλο της ΠΑΣΚΕ -ΕΚΑ.

Η ΠΑΣΚΕ ΔΕΝ κληρονομείται,

ΔΕΝ τιμαριοποιείται,

ΔΕΝ ανήκει σε κανέναν!

Δίνουμε δυναμικά την μάχη μας στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας,

ΔΕΝ χαρίζουμε το όνομα και την ιστορία μας,

ΔΕΝ χαριζόμαστε

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΚΕ- ΕΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου