Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Κυπριακή Οικονομία - Ακύρωση διατάγματος αξιώνουν εργαζόμενοι BOCY

Την ακύρωση του Διατάγματος του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη αναφορικά με το μέλλον της Τράπεζας Κύπρου ζητούν οι εργαζόμενοι της Τράπεζας, οι οποίοι αυθόρμητα κατέκλυσαν τα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, όπου συνεδρίαζε το Διοικητικό της Συμβούλιο.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των εργαζομένων αρκετά από τα μέλη του ΔΣ προτίθενται να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους.

Εκ των αρχαιοτέρων υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου, ο Δήμος Δημοσθένους, ανέφερε προς τους συγκεντρωμένους ότι η αντιπροσωπεία τους έγινε
δεκτή από το ΔΣ στο οποίο εξέφρασαν την στήριξη τους λέγοντάς τους να μην προχωρήσουν σε παραίτηση.

Ο κ. Δημοσθένους είπε ότι η Τράπεζα Κύπρου πρέπει να σωθεί και θα σωθεί για τα παιδιά μας, την ιστορία και όλο τον κυπριακό λαό για αυτό και το Διάταγμα του Διοικητή δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό.

Ανέφερε, επίσης, ότι με το Διάταγμα του Διοικητή της ΚΤ έχει διοριστεί διαχειριστής στην Τράπεζα Κύπρου σε αντίθεση με την Λαϊκή Τράπεζα όπου έχει διοριστεί εκκαθαριστής.

Εκπροσωπώντας τους εργαζομένους ο Κώστας Χατζήπαπας δήλωσε ότι τα γεγονότα ανατρέπονται από στιγμή σε στιγμή αναφέροντας ότι αναμένει από το κράτος και την Κεντρική Τράπεζα να χειριστούν το θέμα ώστε η Τράπεζα Κύπρου να μην καταρρεύσει.

Ο κ. Χατζήπαπας είπε ότι πρέπει οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Κύπρου να μείνουν ενωμένοι και πρόσθεσε ότι εάν οι εξελίξεις φέρουν την Τράπεζα Κύπρου σε κατάσταση διάλυσης θα υποστεί μεγάλη ζημιά η κυπριακή οικονομία.

Ο επίσης υπάλληλος της Τράπεζας Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου, είπε ότι κάνουμε ένα αγώνα για την σωτηρία της οικονομίας του τόπου και όχι μόνο για την Τράπεζα Κύπρου.

Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να μεταβούν στην Κεντρική Τράπεζα και να κάνουν εκεί καθιστική διαμαρτυρία αξιώνοντας την ακύρωση του Διατάγματος του Διοικητή της ΚΤ.

Οι εργαζόμενοι ακολούθως κατευθύνθηκαν προς την Κεντρική Τράπεζα όπου και αξίωσαν την παραίτηση του Διοικητή και την αλλαγή των σχεδίων που είδαν το φως της δημοσιότητας για την Τράπεζα Κύπρου.

Κρατούσαν πλακάτ και φώναζαν συνθήματα για παραίτηση του Πανίκου Δημητριάδη από τη θέση του Διοικητή της ΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου