Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Επίθεση με σύριγγα δέχθηκε εργαζόμενη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Επίθεση με σύριγγα δέχθηκε εργαζόμενη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Επίθεση με σύριγγα από χρήστη ναρκωτικών δέχθηκε μία εργαζόμενη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο χώρο των Προπυλαίων. Αυτό αναφέρεται σε επιστολή που έστειλε προς όλες τις αρμόδιες αρχές ο πρύτανης του Ιδρύματος Θεοδόσης Πελεγρίνης ο οποίος εξέπεμψε, για άλλη μια φορά, «σήμα κινδύνου» για το πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Πελεγρίνης συγκεκριμένα έστειλε την επιστολή προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Δένδια, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Ν. Παπαγιαννόπουλο.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου ζητεί την
άμεση παρέμβαση των αρχών στην αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος που έχει κάνει αφόρητη την καθημερινότητα των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος, αλλά απειλεί πλέον και την σωματική τους ακεραιότητα.

Για τον ίδιο λόγο πρόσφατα, όλοι οι εκπρόσωποι των Πανεπιστημίων και των πνευματικών ιδρυμάτων της Πρωτεύουσας (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Ακαδημία Αθηνών, Εθνική Βιβλιοθήκη και Εθνικό Θέατρο) σε κοινή συνέντευξή τους με τον Δήμο της Αθήνας, ζήτησαν να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές για να λύσουν το μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Ο κ. Πελεγρίνης στην επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο γύρω από το ιστορικό κτίριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, Ακαδημίας, Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄), πέριξ των κτιρίων της Ακαδημίας Αθηνών και της Βιβλιοθήκης και στον πεζόδρομο της Μασσαλίας στο κτίριο της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, έχει καταστεί αφόρητη και λίαν επικίνδυνη για τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τους καθηγητές αλλά και τους διερχόμενους, αφού καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες εμπορίας, διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών, από συγκεκριμένες μόνιμες ομάδες». Περιγράφοντας το περιστατικό της επίθεσης του χρήστη εναντίον μιας εργαζόμενης του Πανεπιστημίου τονίζει: «Δέχθηκε επίθεση από χρήστη ναρκωτικών ουσιών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί με τη σύριγγά του στο πόδι και να χρειαστεί να καταφύγει στο νοσοκομείο».

Ο πρύτανης αναφέρει ότι έχει κατ΄επανάληψη καταγγείλει ανάλογα γεγονότα «στην αρμόδια αστυνομική αρχή της περιοχής ζητώντας να παρέμβει χωρίς, λυπούμαι να πω, ν' ανταποκριθεί στις εκκλήσεις μας».

«Επειδή η κατάσταση αυτή όχι μόνο δυσχεραίνει την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματός μας αλλά δίνει επίσης την εντύπωση ότι καταλύεται η έννοια του κράτους, αφού δεν φυλάσσεται ένα από τα σημαντικότερα κτίρια του κέντρου της πόλεως, αναγκάζομαι για άλλη μια φορά να απευθυνθώ σε σας και να σας παρακαλέσω να επιληφθείτε του πολύ σοβαρού ζητήματος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών μας και η παρέμβασή σας να συμβάλει στην οριστική απομάκρυνση των προσώπων αυτών», αναφέρει στην επιστολή του ο πρύτανης.


Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου