Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Επίθεση εργαζομένων κατά της διοίκησης της ΑΓΝΟ

Picture 0 for Επίθεση εργαζομένων κατά της διοίκησης της ΑΓΝΟ

Ευθύνες αποκλειστικά στη διοίκηση για την οικονομική κατάρρευση της ΑΓΝΟ επιρρίπτουν οι εργαζόμενοι με ανακοίνωσή τους. Όπως αναφέρουν, υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαταγές πληρωμών ύψους 500.000 ευρώ από τους παραγωγούς της ΑΓΝΟ και επίκεινται ακόμα περισσότερες.
Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για διανομή των προϊόντων ΚΟΛΙΟΣ με αυτοκίνητα και οδηγούς της ΑΓΝΟ, για επιταγές που παίρνονται από το ταμείο της ΑΓΝΟ και για πελάτες της τελευταίας που μεταφέρθηκαν στην ΚΟΛΙΟΣ.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση των εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας έχει ως εξής:
«Η Διοίκηση της ΑΓΝΟ επιτέλους μίλησε και μας είπε ότι για όλα τα δεινά φταίνε όλοι οι υπόλοιποι εκτός από την ίδια . Δεν παρακαλέσαμε κανέναν να έρθει και να αγοράσει την ΑΓΝΟ, αυτοί χτυπούσαν τα τηλέφωνα και έτρεχαν σε βουλευτές να πάρουν το μεγάλο όνομα της ΑΓΝΟ. Εδώ και 10 (δέκα ) χρόνια έχουν την εταιρεία σε ζημιές γιατί έτσι τους συμφέρει.
Δικαιολόγησαν τα πάντα, αλλά κουβέντα για την ταμπακέρα. Μήπως γνωρίζουν για την διανομή των προϊόντων ΚΟΛΙΟΣ με αυτοκίνητα και οδηγούς της ΑΓΝΟ , μήπως για τα γιαούρτια της ΚΟΛΙΟΣ που φτιάχνονται στην ΑΓΝΟ και με τι κοστολόγιο, μήπως για τις επιταγές που παίρνουν ακόμα και σήμερα από το ταμείο της ΑΓΝΟ , μήπως για τους πελάτες της ΑΓΝΟ που μεταφέρθηκαν στην ΚΟΛΙΟΣ , μήπως για τις χρεώσεις (αμοιβές δικηγόρων για το άρθρο99) , μήπως γνωρίζουν ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν διαταγές πληρωμών από τους παραγωγούς (500.000 €) και έρχονται και άλλες ;
Κύριοι κοιταχτείτε στον καθρέπτη σας και ρωτήστε τον : καθρέπτη καθρεπτάκι μου ποιος έκλεισε την ΑΓΝΟ; Αυτός μπορεί να σας απαντήσει ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ .
Τα ψέματα είναι πολλά και από ποιο να αρχίσεις
1. Ισχυρίζεται η διοίκηση της ΑΓΝΟ ότι από 1 Ιανουαρίου έως 15 Φεβρουαρίου πληρώθηκαν όλες οι αγορές και οι δαπάνες της εταιρείας , άραγε μέσα στις πληρωμές είναι οι παραγωγοί ; Επίσης φαίνεται ότι μέσα στις δαπάνες της επιχείρησης δεν είναι οι εργαζόμενοι .
2. Στους εργαζόμενους της ΑΓΝΟ οφείλονται από 3 έως 4 μήνες δεδουλευμένα . Μάλλον λείπουν πολύ καιρό από την ΑΓΝΟ και τα έχουν ξεχάσει ,μόνο έτσι δικαιολογούνται .
3. Την απεργία την αποφάσισε η Γενική συνέλευση των εργαζομένων και όχι μόνο του το Σωματείο . Μήπως θέλετε να την καταργήσουμε και αυτή ;
4. Η πτώση του τζίρου οφείλεται αποκλειστικά στις κινήσεις της Διοίκησης (κόψιμο φρέσκο γάλακτος εκτός του Ν. Θεσσαλονίκης , καμία ενέργεια προώθησης της ΑΓΝΟ).
5. Οι παράνομες διαθεσιμότητες είναι εκδικητικές και σκοπό έχουν να «φθηνύνουν» τους απλήρωτους εργαζόμενους .
6. Τέλος, όσον αφορά την επιχειρησιακή μας σύμβαση , σας γνωρίζουμε ποτέ η εργοδοσία δεν τήρησε καμία σύμβαση.
Αν κάποιος εργοδότης βλέπει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην επιχείρηση του, όχι μόνο οικονομικό, βρίσκεται νυχθημερόν εκεί και το λύνει . Φαίνεται η Διοίκηση της ΑΓΝΟ έχει σοβαρότερα προβλήματα .
Το ποιοι είναι παράλογοι είναι στην κρίση του κόσμου.
Το είπαμε πολλές φορές και δεν μας πειράζει να το ξαναπούμε . Για την ΑΓΝΟ ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ οι εργαζόμενοι της και φυσικά οι ΧΙΛΙΑΔΕΣ καταναλωτές που ακόμα την ψάχνουν στα ψυγεία .
Για τους εργαζόμενους η ΑΓΝΟ είναι τρόπος ζωής , πονάμε και κλαίμε όχι μόνο γιατί θα χάσουμε τις δουλειές μας αλλά γιατί θα χάσουμε και μια από τις αξίες μας.
Τα αιτήματα μας είναι :
Καμία απόλυση
Όχι στην διαθεσιμότητα
Άμεση πληρωμή δεδουλευμένων
Επαναλειτουργία στο 100% της επιχείρησης και όχι υπολειτουργία των τμημάτων παραγωγής .
Όσον αφορά την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης της Διοίκησης που λέει θα συνεχίσει την λειτουργία της επιχείρησης εφόσον διακοπεί η απεργία , πρόκειται για ομολογία της Διοίκησης ότι έχει κηρύξει παράνομο LOCK OUT και καλούμε τις αρμόδιες αρχές (Υπουργεία , δικαστικές αρχές κλπ.) να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους και να εξετάσουν όλες τις πλευρές στην υπόθεση μεταξύ των δυο εταιρειών (ΑΓΝΟ – ΚΟΛΙΟΣ).»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου