Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Αρναουτάκης: Κρητικοί και όχι ξένοι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία

Συνάντηση με τις διοικήσεις των εργατικών κέντρων της Κρήτης είχε ο Σταύρος Αρναουτακης
Η Περιφέρεια στηρίζει εμπράκτως τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων όλης της Κρήτης, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης που συναντήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια με τα προεδρεία των Εργατικών Κέντρων του νησιού. Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρθηκαν στην ασυδοσία που επικρατεί – όπως είπαν – στην αγορά εργασίας, στην ανασφάλιστη εργασία, στις απολύσεις σε ξενοδοχεία – επιχειρήσεις και ζήτησαν την παρέμβαση του Περιφερειάρχη.
Ο Στ. Αρναουτάκης διαβεβαίωσε τα προεδρεία των Εργατικών Κέντρων ότι είναι συμπαραστάτης τους, διευκρινίζοντας ότι στον ελεγκτικό τομέα της εργασίας δεν έχει αρμοδιότητα παρέμβασης, όμως είπε, ότι, θα γίνουν από την Περιφέρεια οι απαραίτητες ενέργειες προς τους αρμόδιους Υπουργούς να υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί και να ενεργοποιηθούν.
 Είναι απαραίτητοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, η αγωνία όλων των προέδρων είναι δικαιολογημένη το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που συνεχίζει παρά το ότι ξεκινάει η τουριστική σεζόν και έχουμε τα προβλήματα με τις απολύσεις σε αρκετούς εργαζόμενους σε ξενοδοχεία αυτό πρέπει να το δούμε και πρέπει να σταματήσει. Πρέπει οι Κρητικοί και οι Έλληνες να δουλέψουν στα ξενοδοχεία και όχι ξένοι  είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς και στις δράσεις της Περιφέρειας στον τομέα της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Πρέπει, είπε, να δούμε πώς πάμε στην επόμενη μέρα για την ανάπτυξη πώς εμείς έχουμε συνέχιση των έργων τα οποία είναι για δημοπράτηση τα οποία δημιουργούν θέσεις εργασίας και απασχόλησης, πώς δημιουργείται στον πρωτογενή τομέα η ανάπτυξη αυτή η οποία χρειάζεται και για θέσεις εργασίας παράλληλα όμως πρέπει να ενώσουμε τη φωνή μας μαζί με τους προέδρους ώστε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων να βρούνε επιτέλους τη λύση. Και εμείς είμαστε δίπλα όχι με τα λόγια, με τα έργα για να στηρίξουμε αυτό το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων όλης της Κρήτης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου