Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγραμμα "Κοινωφελής Εργασία στον Πολιτισμό"

καθηγητες, καθηγητης, νικαιας, ρεντη

Το πρόγραμμα "Κοινωφελής Εργασία στον Πολιτισμό" παρέχει επτάμηνη απασχόληση για ανέργους με επιδότηση μισθού από το ΕΣΠΑ. Οι ανακοινώσεις των θέσεων γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ και μπορούν να μετέχουν και επαγγελματίες που έκλεισαν τα καταστήματά τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, το πρόγραμμα αφορά στην απασχόληση νέων ανέργων έως 35 ετών για χρονικά διάστημα έως επτά μήνες (στη διάρκεια ενός έτους) –κατόπιν παρακολούθησης σχετικού διήμερου ενημερωτικού σεμιναρίου– στις ακόλουθες υπηρεσίες και εργασίες: 

• υπηρεσίες φύλαξης αρχαιολογικών χώρων
 
και μουσείων, σε ημέρες και ώρες λειτουργίας των χώρων και των μουσείων, αλλά και επέκτασης του ωραρίου αυτών, κατά τον οποίο οι αρχαιολογικοί χώροι ή τα μουσεία είναι επισκέψιμοι από το κοινό

• εργασίες ανάδειξης και συντήρησης πολιτιστικών υποδομών, οι οποίες συμβάλλουν στην διασφάλιση της προσβασιμότητας των πολιτιστικών χώρων στο ευρύ κοινό, καθώς και σε ειδικές κοινωνικές ομάδες (ΑμεΑ)

• τέλος, μπορεί να περιλαμβάνει την κάλυψη των διευρυμένων αναγκών ασφάλειας κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων που διενεργούνται νόμιμα και κατόπιν άδειας εντός των χώρων αυτών και οι οποίες επίσης αποτελούν έκτακτο γεγονός, το οποίο δεν επιτρέπει την εκ των προτέρων πρόβλεψη της κάλυψής του από μόνιμο προσωπικό

Οι θέσεις απασχόλησης δημιουργούνται σε Δικαιούχους - Φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (Σωματεία, Ιδρύματα, Εταιρείες Αστικού Δικαίου κ.α.) σε συνεργασία με συμπράττοντες φορείς της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Εφορείες Αρχαιοτήτων κ.α.)

Η απασχόληση είναι ορισμένου χρόνου και ο κάθε ωφελούμενος - άνεργος συμμετέχει σε μία θέση εργασίας έως επτά (7) μήνες (μέσα σε διάστημα 12 μηνών).

Η καταβαλλόμενη αμοιβή στους απασχολούμενους, ανεξαρτήτως ειδικότητας και επαγγελματικής εξειδίκευσης, ορίζεται σε 25 ευρώ ημερησίως και δεν θα ξεπερνάει τα 625 ευρώ μηνιαίως. Εκτός των αναφερομένων καταβαλλόμενων ποσών, οι δικαιούχοι φορείς, υποχρεούνται να καταβάλλουν και την ασφαλιστική κάλυψη εργοδότη και εργαζόμενου.

Οι προκηρύξεις τελούν υπό τον έλεγχο και την έγκριση του ΑΣΕΠ. Οι νέοι άνεργοι ηλικίας έως και 35 ετών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να αναζητούν τις προκηρύξεις και τις θέσεις εργασίας:

• στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Πολιτισμού – Τουρισμού
http://ep.culture.gr/ στην ενότητα Νέα- Ανακοινώσεις

• στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ στη διαδρομή: www.asep.gr - Συμβάσεις - Κοινωφελής Εργασία (ΚΟΧ). Ο ακριβής σύνδεσμος είναι
http://www.asep.gr/asep/site/home/Tabs/symbaseis-ergou/Koinofelhs_tab.csp?tabId=6&lcmenuId= 

• στις ιστοσελίδες των εγκεκριμένων δικαιούχων φορέων.

Οι ωφελούμενοι της πράξης θα είναι νέοι άνεργοι έως 35 ετών, καταγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ (μακροχρόνια και βραχυχρόνια άνεργοι, έμποροι και λοιποί επαγγελματίες που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους τα τελευταία 2 έτη).

Πρέπει να πληρούν όλες τις παρακάτω προϋποθέσεις:

·να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ
·να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

Δίνουν προτεραιότητα:

·σε μακροχρόνια ανέργους
·σε βραχυχρόνια και μακροχρόνια ανέργους που δε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας
·σε ανέργους νέους έως τριάντα ετών που αναζητούν εργασία.

Τα κριτήρια επιλογής και η μοριοδότηση αυτών, συνδυαστικά, είναι τα εξής: αν είναι μακροχρόνια άνεργος, μονογονεϊκή οικογένεια, δύο σύζυγοι άνεργοι, προστατευόμενα μέλη, οικογενειακό εισόδημα, κατάσταση υγείας ( ΑμεΑ) και εντοπιότητα. Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση συνδυαστικά των κριτηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου