Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Κλείνει η ΒΙΟΜΕΚ, απολύονται οι εργαζόμενοι

Κλείνει η ΒΙΟΜΕΚ, απολύονται οι εργαζόμενοι

Το μέλλον της εταιρείας ΒΙΟΜΕΚ, θυγατρικής της εταιρείας ΤΕΡΝΑ, συζητήθηκε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παρουσία του Περιφερειάρχη, περιφερειακών συμβούλων και συνδικαλιστών.
Σύμφωνα με το egnomi.gr, ο εκπρόσωπος της Εταιρίας κ. Μαραγκουδάκης δήλωσε ότι: «Η Εταιρία σταματάει την λειτουργία της και θα απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι». Διευκρίνισε ότι «η Εταιρεία δεν προχωράει σε πτώχευση» και υποσχέθηκε ότι αν ξαναλειτουργήσει δεσμεύεται απέναντι στους εργαζόμενους, ότι θα έχουν προτεραιότητα, με εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.
Επίσης τόνισε ότι: «Θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τοποθέτηση εργαζομένων της ΒΙΟΜΕΚ σε διάφορες δραστηριότητες της ΤΕΡΝΑ, που δυστυχώς αυτό το διάστημα είναι εκτός Νομού».
Ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων Γιώργος Σπίθας δήλωσε ότι: «Το σωματείο θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του, με άμεσο στόχο την βιωσιμότητα της Εταιρίας και των θέσεων εργασίας».
Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι «η ΤΕΡΝΑ οφείλει θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή και όχι απολύσεις, διότι ανταποδοτικά το υποχρεούνται, λόγω του πλούτου που έχει απομυζήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου