Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Κλείνει η ΒΙΟΜΕΚ και απολύονται οι εργαζόμενοι

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Κλείνει η ΒΙΟΜΕΚ και απολύονται οι εργαζόμενοι
Σύσκεψη με θέμα το μέλλον της εταιρείας ΒΙΟΜΕΚ, θυγατρικής της εταιρείας ΤΕΡΝΑ πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παρουσία του Περιφερειάρχη, περιφερειακών συμβούλων και συνδικαλιστών.
Ο εκπρόσωπο της Εταιρίας κ. Μαραγκουδάκης δήλωσε ορθά-κοφτά ότι: « Η Εταιρία σταματάει την λειτουργία της και θα απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι.». Διευκρίνισε ότι η Εταιρεία δεν προχωράει σε πτώχευση και υποσχέθηκε ότι αν ξαναλειτουργήσει δεσμεύεται απέναντι στους εργαζόμενους, ότι θα έχουν προτεραιότητα, με εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.
Επίσης τόνισε ότι: « Θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τοποθέτηση εργαζομένων της ΒΙΟΜΕΚ σε διάφορες δραστηριότητες της ΤΕΡΝΑ, που δυστυχώς αυτό το διάστημα είναι εκτός Νομού.»
Ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων Γιώργος Σπίθας δήλωσε ότι: » Το σωματείο θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του, με άμεσο στόχο την βιωσιμότητα της Εταιρίας και των θέσεων εργασίας.»
Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι η ΤΕΡΝΑ οφείλει θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή και όχι απολύσεις, διότι ανταποδοτικά το υποχρεούνται, λόγω του πλούτου που έχει απομυζήσει.
Πηγή: egnomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου