Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Μετά την κατακραυγή η Amazon λύνει το συμβόλαιο με την «H.E.S.S. Security»

 

"Η Amazon δηλώνει ότι σε καμία περίπτωση η εταιρεία μας δεν δείχνει ανοχή σε διακρίσεις κι εκφοβισμούς, εννοεί δε η κάθε συνεργαζόμενη με εμάς εταιρεία να πράττει το ίδιο ακριβώς" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Εκπρόσωπος της θυγατρικής της Amazon στη Γερμανία διαβεβαιώνοντας ότι "δεν θα έχει σχέσεις με την εταιρεία εφεξής".
Στη Γερμανία ξέσπασε σάλος μετά τις καταγγελίες για καταπίεση κι εκφοβισμό των εργαζομένων στις τεράστιες αποθήκες της εταιρείας όπου υπάρχουν υψηλού επιπέδου αυτοματισμοί και το προσωπικό απλώς παραλαμβάνει βιβλία, ρούχα και άλλα προϊόντα και τα πακετάρει προς αποστολή.
Σύμφωνα με εκπομπή που μετέδωσε το ARD στις 13 Φεβρουαρίου, προσωρινοί εργαζόμενοι από την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Ισπανία και άλλες χώρες κατατρομοκρατούνταν από τους φρουρούς, που φορούν νεοναζιστικού τύπου ρούχα και άρβυλα. Οι επιτηρητές των εποχιακών εργαζόμενων δούλευαν για μια εταιρία με την επωνυμία "H.E.S.S. Security". Οι μαύρες στολές της Τορ Στέιναρ που φορούσαν οι ιδιωτικοί φρουροί είναι το ένδυμα επιλογής για πολλούς γερμανούς ακροδεξιούς, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, είδη που η Amazon έχει αποσύρει από τον κατάλογό της.
H γερμανική θυγατρική της Amazon εδρεύει στο Μόναχο κι απασχολεί 8.000 μόνιμους υπαλλήλους και χιλιάδες ανθρώπους ως εποχικό προσωπικό σε περιόδους μεγάλης ζήτησης. Το συνδικάτο ver.di ζήτησε από την εταιρεία να προσέλθει σε διαπραγμάτευση για να συναφθεί μια συλλογική σύμβαση, ενώ αξίωσε υψηλότερους μισθούς.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ARD οι ξένοι εποχιακοί εργαζόμενοι μετέβαιναν "κατά εκατοντάδες" με λεωφορείο στη Γερμανία, παραπλανημένοι για το ύψος των αποδοχών, ενώ οι πραγματικές ήταν κατά 10% κατώτερες των υπεσχημένων.
Η γερμανίδα υπουργός Εργασίας Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες εργασίας των εποχιακών εργαζόμενων στη Γερμανία, ενώ απείλησε να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας μιας εταιρείας που "ενοικιάζει" εποχικούς εργαζόμενους και φρουρούς στο Διαδικτυακό κατάστημα.
Μετά την προβολή της εκπομπής η Amazon αντιμετώπισε τεράστια κατακραυγή στο Διαδίκτυο, με πολλούς χρήστες κοινωνικών δικτύων να καλούν να της επιβληθεί μποϊκοτάζ από τους καταναλωτές.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου