Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Κατάρτιση για 395 πρώην εργαζομένους στην Aldi

Κατάρτιση για 395 πρώην εργαζομένους στην Aldi

“Επίδομα” 1.500 ευρώ μέσω κατάρτισης 200 ωρών θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν 395 πρώην εργαζόμενοι στην Aldi Hellas. Οικονομική ενίσχυση την οποία θα μπορέσουν να λάβουν όσοι ενταχθούν στη δράση “Κατάρτιση με επιχορήγηση επιταγών των πρώην εργαζομένων της Aldi Hellas που υποστηρίζονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση”.

Η δράση αφορά στην επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης (TRAINING VOUCHER) των πρώην εργαζομένων της «ALDI HELLAS», με σκοπό την αναβάθμιση των προσόντων τους και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ή να ενισχύσουν τη θέση τους σε αυτήν.

Τα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, διάρκειας 200 ωρών, θα υλοποιηθούν από πιστοποιημένους παρόχους συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (πρώην Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.) που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν στο «Μητρώο Παρόχων Κατάρτισης» στο πλαίσιο της πρόσκλησης (ιστοσελίδα δράσης: http://www.voucher.gov.gr).

Η δράση της κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί σε εννέα περιφέρειες της Ελλάδας (Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Ήπειρος, Δυτική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη).

Σημειώνεται ότι η κατάρτιση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την 28η Ιουνίου 2013 (χωρίς τη δυνατότητα παράτασης), ενώ όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση θα πρέπει να παραλάβουν τα κουπόνια από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης δεν θα υπερβεί το ποσό των 987.500 ευρώ, το ωριαίο κόστος της κατάρτισης ανά ωφελούμενο είναι 5 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου και του εκπαιδευτικού επιδόματος) και η οικονομική αξία της επιταγής κατάρτισης 1.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι το ωριαίο κόστος του εκπαιδευτικού επιδόματος ανά ωφελούμενο καθορίζεται στο ποσό των 7,5 ευρώ και το εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ωφελούμενο στα 1.500 ευρώ συμπεριλαμβανομένων όλων των νόμιμων κρατήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου