Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Νότια Αφρική: Δέκα τραυματίες σε ταραχές σε χρυσωρυχείο όπου οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία μέσα στις στοές

Δέκα μεταλλωρύχοι τραυματίστηκαν σήμερα σε συγκρούσεις με την αστυνομία και άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας ενός χρυσωρυχείου του ομίλου Harmony στα νοτιοδυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ ενώ 1700 συνάδελφοί τους πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία μέσα στις στοές.
Οι ταραχές ξεκίνησαν μετά την απόλυση 578 εργαζομένων οι οποίοι συμμετείχαν στην απεργία που είχε κηρυχθεί στις 15 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Harmony, Χένρικα Μπάστερφιλντ, από τους δέκα τραυματίες, οι δέκα χτυπήθηκαν από πλαστικές σφαίρες ενώ δύο εισήχθησαν για νοσηλεία αφού εισέπνευσαν δακρυγόνα.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο ορυχείο Κουσασαλέτου του Καρλέτονβιλ.
Την ίδια ώρα, οι 1700 μεταλλωρύχοι που είχαν κατέβει στις στοές για να εργαστούν, αρνήθηκαν να επιστρέψουν στην επιφάνεια και δήλωσαν ότι απεργούν με αίτημα την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους.
Στελέχη της εταιρείας έχουν ξεκινήσει συνομιλίες μαζί τους για να τους πείσουν να αναστείλουν την κινητοποίηση και να βγουν από τις στοές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου