Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Στο "πόδι" και οι εργαζόμενοι και στα ΤΑΣ Ηλείας –Αχαΐας

Φωτογραφία για Στο πόδι και οι εργαζόμενοι και στα ΤΑΣ Ηλείας –Αχαΐας

Κεραυνός εν μέσω καταιγίδας ( και όχι εν αιθρία) η είδηση πως έχουν αρχίσει να αποστέλλονται ειδοποιητήρια από τις αρμόδιες υπηρεσίες και σε μονίμους δημοσίους

υπαλλήλους οι οποίοι μπήκαν σε μία μορφή «αναδρομικής εφεδρείας». Η αναφορά έγινε χθες στην διάρκεια της Γ. Σ των εργαζομένων στην Π. Ε Ηλείας, από την κ. Ν. Κατέβα, ως μια επιπρόσθετη απόδειξη ότι όλοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, «βράζουν» στο ίδιο καζάνι.

Στα ειδοποιητήρια, αναφέρεται ότι οι «υπόχρεοι» εφεδρείας οφείλουν να επιστρέψουν το 40%-50% από τις αποδοχές ενός έτους(!) αν και δεν είχαν λάβει καμία ειδοποίηση.

Η εφεδρεία απ' ότι φαίνεται δεν ακυρώθηκε ποτέ! Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα 6Μέρες, καθώς τις τελευταίες ημέρες δεκάδες μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου και όχι ιδιωτικού δικαίου, λαμβάνουν ένα χαρτί το οποίο τους ενημερώνει ότι είναι ήδη σε διαθεσιμότητα από 01/01/2012!

Αλλεπάλληλες συνελεύσεις στα ΤΑΣ

Στο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί και στα ΤΑΣ αναφέρθηκε χθες η κ. Νίκη Κοκκαλιάρη καθώς μεγάλο μέρος των εργαζομένων σε αυτά, 47-48 σε όλη τη χώρα εμπίπτουν στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας. Η Γ.Γ Δημοσίων Έργων στην οποία ανήκουν λογίζεται ως ανεξάρτητος φορέας. Στις ίδιες υπηρεσίες υπηρετούν επίσης και ΙΔΑΧ από το ΥΠΕΧΩΔΕ και ουδείς μπορεί να ξέρει τι κατάληξη θα έχει όλη αυτή η «κινητικότητα» για την λειτουργία των ΤΑΣ πανελλαδικά αλλά και στο νομό μας. Μια ακόμη γ.σ των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε χθες στην Πάτρα, στην οποία συμμετείχε και ο κ. Χριστοδουλόπουλου ( εξ αυτής της αιτίας εξάλλου δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί χθες στην πρόσκληση των εργαζομένων στην Π.Ε Ηλείας ).

«Λίστα» και στο υπ. Παιδείας

Νωρίτερα από την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, εκπρόσωποι του Δ. Σ της ΕΛΜΕ Ηλείας, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για την επέκταση των μέτρων και στο χώρο της Παιδείας, αναζητούσαν απαντήσεις σε συναντήσεις τους με υπηρεσιακά στελέχη της Δευτεροβάθμιας στο νομό. Χθες, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κατήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο με εγκύκλιό του (19-11-2012 ) καλεί τους διευθυντές και προέδρους των Υπηρεσιακών Συμβουλίων να συντάξουν λίστα «προγραφών» εκπαιδευτικών».

Ανοίγει ο «ασκός του Αιόλου»

Με την προαναφερόμενη εγκύκλιο ζητείται η αποστολή μιας λίστας «προγραφών» με ονόματα εκπαιδευτικών, οι οποίοι χωρίς άλλη περαιτέρω διαδικασία - πέραν της αναφερόμενης στην εγκύκλιο «διαπιστωτικής πράξης του οικείου οργάνου» - θα τίθενται αμέσως σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας.

Οι «προγεγραμμένοι» εκπαιδευτικοί δεν θα είναι μόνο εκείνοι, στους οποίους έχουν επιβληθεί ποινές οριστικής ή προσωρινής παύσης για τα πειθαρχικά παραπτώματα, αλλά κι' εκείνοι των οποίων οι υποθέσεις εκκρεμούν.

Θέλουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, επομένως και οι εκπαιδευτικοί, να είναι πλέον όμηροι της διοίκησης και του αυταρχικού κράτους, αφού θα επικρέμεται πάνω από το κεφάλι τους η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης γενικά και ειδικά της «αργίας» και της «δυνητικής αργίας» σε περίπτωση «πειθαρχικής ποινής». Είναι προφανές πως με «όχημα» τα πειθαρχικά παραπτώματα θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για τις απολύσεις και στην εκπαίδευση.

Η ΟΛΜΕ καλεί τους Προϊσταμένους ΔΔΕ να μην παραδώσουν καταστάσεις εκπαιδευτικών για να τεθούν σε αργία, το Υπ. Παιδείας να αποσύρει την απαράδεκτη αυτή εγκύκλιο και τις κατά τόπους ΕΛΜΕ να οργανώσουν μαζικές διαμαρτυρίες στις ΔΔΕ και τις Περιφ. Δ/νσεις»

Πηγή: Εφημερίδα Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου