Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Spiegel: Οι Έλληνες εργαζόμενοι αξίζουν την επιμήκυνση, όχι όμως οι πολιτικοί

Spiegel: Οι Έλληνες εργαζόμενοι αξίζουν την επιμήκυνση, όχι όμως οι πολιτικοί
Συνεχίζεται το μπαράζ δημοσιευμάτων στην Γερμανία για την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, με το Spiegel να εκφράζεται θετικά για την επιμήκυνση αλλά όχι για τους Έλληνες πολιτικούς.

«Δύο χρόνια περισσότερο για να μην κάνουν τίποτε» είναι ο τίτλος του σχολίου στην online εκδοχή του Der Spiegel.

«Δεν υπάρχει καμία αντίρρηση να ελαφρυνθεί το βάρος της κρίσης για τους Έλληνες. Η έμφαση στους Έλληνες όμως, δηλαδή στην ταμία και τον γραφίστα, στον εκπαιδευτικό και στη νοσοκόμα, επί παραδείγματι. Και αυτό επειδή ακριβώς εκείνοι υποφέρουν από την ύφεση και την ανεργία» αναφέρει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό.

«Ωστόσο», συμπληρώνει, «η επιμήκυνση διευκολύνει την επιβίωση ενός επαγγέλματος κυρίως: των πολιτικών και ειδικότερα των κυβερνώντων στην Αθήνα. Και αυτοί δεν την αξίζουν», αποφαίνεται το Der Spiegel.

«Η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δανειακή δόση και επιπλέον δύο χρόνια για να επιτύχει τους στόχους της», επισημαίνει, εξάλλου, η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Σε σχόλιο της με τίτλο «Αξίζει στην Αθήνα η επιμήκυνση», η γερμανική εφημερίδα σημειώνει: «Η εξέλιξη αυτή εξυπηρετεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Την καγκελάριο Μέρκελ, επειδή το χρηματοδοτικό κενό θα πρέπει να καλυφθεί το 2014, δηλαδή μετά τις γερμανικές εκλογές. Τον Αντώνη Σαμαρά, επειδή έτσι τηρεί μια προεκλογική του υπόσχεση. Εξυπηρετεί και τους Έλληνες, που μπορούν πάλι να ελπίζουν ότι θα αποφύγουν μια χρεοκοπία τύπου Αργεντινής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου