Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η γνωστή νοσηλεύτρια του Λαϊκού, παρούσα σε όλες τις κινητοποιήσεις του κλάδου, βρέθηκε και χθες στον δρόμο εκφράζοντας την αντίδρασή της στα νέα μέτρα

Εργαζόμενοι στην Υγεία, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και μέλη του ΚΚΕ πραγματοποίησαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των επερχόμενων μέτρων. Νέος γύρος κινητοποιήσεων από την ερχόμενη εβδομάδα
Στις κινητοποιήσεις σειράς κλάδων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα παραδόθηκε και χθες το κέντρο της Αθήνας. Την αυλαία άνοιξαν χθες το πρωί γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία, ενώ περίπου την ίδια ώρα συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συγκεντρώνονταν έξω από το υπουργείο Εργασίας.
Αργά το απόγευμα ακολούθησε η συγκέντρωση που πραγματοποίησε το ΚΚΕ, με αφορμή πάντα το νέο επώδυνο πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την τρόικα.
Η «πολιορκία» της Αθήνας άρχισε χθες από νωρίς, καθώς
περισσότεροι από 1.000 γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας, για να πραγματοποιήσουν στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή. Ο χώρος της Υγείας βρίσκεται σε αναβρασμό.
Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ διαδήλωσαν κατά των μνημονιακών πολιτικών, καταγγέλλοντας ότι οδηγούν σε συγχώνευση - κατάργηση 50 νοσοκομειακών και προνοιακών μονάδων. Τόνισαν ότι υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες, σε περίοδο που οι μισοί Ελληνες ζουν στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Οι Ομοσπονδίες τους (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ) αναφέρουν ότι η κατάργηση ή η συγχώνευση των μονάδων οδηγεί σε νέο κύμα εφεδρείας και διαθεσιμότητας υγειονομικών, τη στιγμή που οι υπηρεσίες στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού.
Στο μεταξύ, σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας προχωρούν από τη Δευτέρα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ εξαιτίας των χρεών που έχει ο Οργανισμός προς τους συμβεβλημένους γιατρούς. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει πρόοδος στη διαδικασία εξόφλησής τους, θα κλιμακώσουν την αντίδρασή τους, με κυλιόμενες πενθήμερες επισχέσεις. Με κινητοποιήσεις προειδοποιεί και ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, Αθανάσιος Υφαντής, εάν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ το Ταμείο των Υγειονομικών (ΕΤΑΑ).
Στους δρόμους κατέβηκαν χθες και συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, για να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας. Σε ψήφισμά τους ζητούν «να μην ψηφιστούν τα νέα μέτρα που εξοντώνουν την οικονομία και την κοινωνία».
Συλλαλητήριο
Τη Δευτέρα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Την ίδια στιγμή, συνδικάτα, επαγγελματικές οργανώσεις και επιστημονικοί φορείς συγκροτούν κοινό μέτωπο και ετοιμάζονται για νέα απεργία πιθανότατα στις 17 ή στις 18 του μήνα.
Στις 6:30 το απόγευμα τη σκυτάλη των χθεσινών κινητοποιήσεων πήρε το ΚΚΕ, το οποίο διοργάνωσε συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα κατά του νέου πακέτου μέτρων.
Η κεντρική συγκέντρωση της Αθήνας πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια και της Θεσσαλονίκης στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ έγιναν και δεκάδες άλλες συγκεντρώσεις σε πολλές γειτονιές της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας όπως επίσης και σε δεκάδες άλλες πόλεις της επαρχίας.
 
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Ενιαίο μέτωπο από 10 φορείς
Αντιδράσεις από κοινού σχεδιάζουν 10 επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς διαμαρτυρόμενοι για τα επικείμενα φορολογικά μέτρα και ρυθμίσεις που αφορούν την κοινωνική ασφάλιση, ζητώντας γι' αυτό τον λόγο να συναντηθούν άμεσα με τον Α. Σαμαρά και τους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, για να τους μεταφέρουν τις έντονες ανησυχίες τους για το διαμορφούμενο σκηνικό.
Χθες συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι δικηγόρων, μηχανικών, ιατρών, οδοντιάτρων, συμβολαιογράφων, φαρμακοποιών, δικαστικών επιμελητών κ.ά. σε κοινή σύσκεψη με τη Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων που συνήλθε υπό τον πρόεδρό της Ιω. Αδαμόπουλο.
Στόχος της συνάντησης των φορέων ήταν να συντονίσουν κοινές δράσεις για να αποτρέψουν καταρχήν την επιχειρούμενη φαλκίδευση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των μελών τους και την υφαρπαγή των αποθεματικών των Ταμείων τους.
Οχι σε νέους φόρους
Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους και στις προωθούμενες εξοντωτικές φορολογικές ρυθμίσεις βραχυπρόθεσμης και κοντόφθαλμης λογικής, γιατί με πλήρη βεβαιότητα θα οδηγήσουν σε αφανισμό του κλάδου των ελεύθερων επαγγελματιών, στην οικονομική τους εξαθλίωση και εντέλει στην επίταση των αντιαναπτυξιακών αδιεξόδων της χώρας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Ιω. Αδαμόπουλος (ΔΣΑ), Χ. Σπίρτζης (ΤΕΕ), Μ. Βλασταράκος (ΠΙΣ), Α. Κατσίκης (Οδοντιατρική Ομοσπονδία), Κ. Λουράντος (ΦΣΑ), Κ. Βλαχάκης (Συμβολαιογραφικός Σύλλογος), Δ. Κριάρης και Χ. Βλάχος (εκπρόσωποι δικαστικών επιμελητών) και θα συνέλθουν ξανά στις 9 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου