Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Η ανακοίνωση του Κόμματος των Πειρατών έχει ως εξής:
"Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την Πέμπτη 13/09/2012, από τα πατρινά μέσα ενημέρωσης, ότι κατέληξε σε αδιέξοδο η συνάντηση του Προέδρου του ΚΤΕΛ Αχαΐας κ. Μανωλόπουλου με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ . Κατσιφάρα, για το μείζον πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών. Αφού δεν έχουν εξοφληθεί τα ποσά στο ΚΤΕΛ από την προηγούμενη χρονιά του έργου της μεταφοράς, τα πάντα μένουν μετέωρα, με κίνδυνο χιλιάδες μαθητές να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Για ακόμη μια φορά, στην καταρρέουσα Ελλάδα του 2012, το ήδη προβληματικό από πολλές πλευρές σύστημα παιδείας, δέχεται ένα ακόμη πλήγμα. Αυτή τη φορά απο τα άδεια ταμεία της περιφέρειας.
Στην Ελλάδα της
κρίσης, η μόνη διέξοδος για τα ελληνόπουλα είναι η κατάκτηση της γνώσης, ώστε να έχουν όλα τα εφόδια για τη στήριξη της προσωπικής τους ζωής στο μέλλον. Οι μορφωμένοι και εκπαιδευμένοι νέοι μας είναι και η μοναδική ελπίδα για έξοδο της χώρας μας από την κρίση. Και στις ζοφερές ημέρες που ζούμε, η αφαίρεση του δικαιώματος στην εκπαίδευση, λόγω οικονομικών κωλυμάτων, είναι ένα δυνατό κτύπημα στην ελληνική οικογένεια, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Επιπλέον, έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, καταδεικνύει τις σημαντικές ανισότητες μεταξύ των χωρών μελών όσο και στο εσωτερικό των «27». Η Επιτροπή επισημαίνει ότι υπάρχει χάσμα μορφωτικού επιπέδου μεταξύ Βορρά και Νότου, με τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων χαμηλού μορφωτικού επιπέδου να εντοπίζονται στην Νότια Ευρώπη. Η έκθεση επισημαίνει ότι οι γεωγραφικές ανισότητες στην εκπαίδευση εξακολουθούν να υπάρχουν παρά τις δεσμεύσεις για προώθηση της ισότητας. Με άλλα λόγια, ήδη τα ελληνόπουλα κρίνεται ότι εκκινούν από μειονεκτική θέση έναντι των συμμαθητών τους από τη Βόρεια Ευρώπη.
Πρίν τις πρώτες εκλογές του 2012 γνωστός πολιτικος αρχηγός κόμματος είχε χαρακτηρίσει "πολυτέλεια" την ενασχόληση με την παιδεία σε αυτές τις εποχές. και από ότι φαίνεται, αποδυκνύεται όντως πολυτέλεια η μάθηση στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την μόρφωση των πολιτών της, και αυτό γιατί η γνώση είναι δύναμη. Και ίσως η δύναμη πρέπει να την κατέχουν οι λίγοι στη χώρα μας...
Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οφείλει πάση θυσία να εξοικονομήσει τους αναγκαίους πόρους, για να διαφαλιστεί η πρόσβαση στην εκπαίδευση όλων των μαθητών απρόσκοπτα. Ακόμα και αν χρειαστεί να κάνει περικοπές από άλλες, δευτερεύουσες δραστηριότητες. Το μέλλον ανηκει στους πεπαιδευμένους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου