Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΣΕΕ: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΕΣ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ 6/2012 ΠΡΑΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Η Γ.Σ.Ε.Ε. και το σύνολο των εργαζομένων στη χώρα χαιρετίζουν την απόφαση 24/2012 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής το οποίο αναγνώρισε το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι διατάξεις της κατάπτυστης 6ης ΠΥΣ του 2012 έχουν εκδοθεί κατά παράβαση του Συντάγματος, στερούνται εξουσιοδοτικής κάλυψης και συνεπώς είναι νομικά ανίσχυρες και μη εφαρμοστέες.
            Το Πρωτοδικείο Χαλκιδικής με ένα εκτενές σκεπτικό αιτιολογεί τους νομικούς ακροβατισμούς του ν. 4046/2012 (2ο Μνημόνιο) και ακυρώνει τις απολύσεις που έγιναν στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής με την επίκληση της 6ης ΠΥΣ άρθρο 5 για την κατάργηση των όρων της ΣΣΕ και του Κανονισμού Προσωπικού οι οποίοι έθεταν
ουσιαστικούς και διαδικαστικούς περιορισμούς στις απολύσεις των εργαζομένων
            Η αποκατάσταση του αισθήματος δικαιοσύνης και η αναγνώριση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που κερδήθηκαν με θυσίες και αγώνες, δυναμώνει τη δράση και την πάλη των συνδικάτων και δικαιώνει τους αγώνες της Συνομοσπονδίας.
            Η Γ.Σ.Ε.Ε. αναμένει την ίδια θαρραλέα και δίκαιη αντιμετώπιση και από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου συζητείται στις 2 Νοεμβρίου 2012 η αίτηση της Συνομοσπονδίας για την ακύρωση συνολικά της 6ης ΠΥΣ.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου