Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Κατάληψη από το Σωματείο εργαζόμενων στο Δήμο Αμαρουσίου

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου χτες το απόγευμα (25/7/2012) απέτρεψαν την ιδιωτικοποίηση των παιδικών σταθμών που επιχείρησε η δημοτική Αρχή. Το πρόβλημα όμως των ιδιωτικοποιήσεων έχει σαφώς ξεφύγει από το τοπικό επίπεδο, είναι πανελλαδικό και έτσι μόνο μπορεί να αντιμετωπιστεί. Μέσα από την μαζική κινητοποίηση όλου του κλάδου μπορούμε να βάλουμε φρένο στα σχέδια των ιδιωτικοποιήσεων, που έρχονται εμφανώς πλέον με τη μορφή χιονοστιβάδας.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ της Μαρίας Καραογλάνογλου από την amarysia.gr
Κατάληψη στα γραφεία του ΟΚΟΙΠΑΔΑ έκαναν το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, μαζί με δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας, προκειμένου να αποτρέψουν την παραχώρηση της σίτισης και της καθαριότητας των βρεφονηπιακών σταθμών Αμαρουσίου σε ιδιώτες.

Η σχετική ψηφοφορία, η οποία είχε προγραμματιστεί σήμερα για τις 2 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΟΚΟΙΠΑΔΑ (Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου), στην οδό Παλαιολόγου 9, τελικώς αναβλήθηκε μετά την παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων, μέλη του οποίου προχώρησαν σε κατάληψη του γραφείου του αντιπροέδρου του Οργανισμού Νίκου Κάβαλλου (φωτό), μετά από λεκτική αντιπαράθεση που προηγήθηκε.

Τα μέλη του Σωματείου συνοδεύονταν και από δημοτικούς συμβούλους της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου. Όπως δήλωσε στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ ο Πέτρος Κούκουζας, από τους ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, «η εκχώρηση της σίτισης και της καθαριότητας σε ιδιώτες είναι το πρώτο στάδιο για να απαξιωθούν στο σύνολό τους οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Θανάση Φωτόπουλου, που κατήγγειλε προσωπικά τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη για τις «φιλομνημονιακές πολιτικές της διοίκησης», όπως και του Δημήτρη Πολυχρονιάδη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ, που έκανε λόγο για «προμελετημένη συρρίκνωση του προσωπικού του Δήμου και την αντικατάστασή του με φθηνό εργατικό δυναμικό».

Μάλιστα, οι «καταληψίες» έθεσαν και το θέμα του κινδύνου που διατρέχει η υγεία των παιδιών από την εκχώρηση της σίτισης «σε ιδιωτικές εταιρείες αμφιβόλου ποιότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου