Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Διαδηλώσεις από 2.000 εργαζομένους της Peugeot

Δύο χιλιάδες εργαζόμενοι της Peugeot διαδήλωσαν χθες στο Παρίσι έξω από την έδρα της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία εμφανίστηκε αποφασισμένη να προχωρήσει με τις περικοπές θέσεων εργασίας δικαιολογώντας τις με την ανακοίνωση ζημιών ύψους 819 εκατομμυρίων ευρώ κατά το α' εξάμηνο του 2012, υψηλότερες του αναμενόμενου.

Εργάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας Peugeot, ενώ διαδηλώνουν κατά των απολύσεων
Εργάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας Peugeot, ενώ διαδηλώνουν κατά των απολύσεων

Δύο χιλιάδες εργαζόμενοι της Peugeot διαδήλωσαν χθες στο Παρίσι έξω από την
έδρα της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία εμφανίστηκε αποφασισμένη να προχωρήσει με τις περικοπές θέσεων εργασίας δικαιολογώντας τις με την ανακοίνωση ζημιών ύψους 819 εκατομμυρίων ευρώ κατά το α' εξάμηνο του 2012, υψηλότερες του αναμενόμενου.
Οι υπάλληλοι του εργοστασίου του Ολνέ-σου-Μπουά, του οποίου η παραγωγή θα σταματήσει το 2014, ένωσαν τις δυνάμεις τους με εκείνους της Ρεν, όπου θα καταργηθούν οι 1.400 από τις 5.600 θέσεις εργασίας. «Οχι στο κλείσιμο του Ολνέ», έγραφε ένα τεράστιο πανό που είχαν κρεμάσει στη γυάλινη πρόσοψη του κτιρίου του γαλλικού ομίλου οι διαδηλωτές, οι οποίοι φώναζαν «Βαρέν, δολοφόνε!», αναφερόμενοι στον Φιλίπ Βαρέν, πρόεδρο του Δ.Σ. του ομίλου.
Μετά την ανακοίνωση των απωλειών ύψους 819 εκατομμυρίων ευρώ της εταιρείας (στο α' εξάμηνο του 2011 η Peugeot είχε σημειώσει κέρδη? 806 εκατ. ευρώ), οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αποφάσισαν να οριστεί ένας ορκωτός λογιστής για να ελέγξει την κατάσταση. Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την οικονομική στήριξη που παρέχει για την κατασκευή οικολογικών αυτοκινήτων. Στο πλαίσιο του σχεδίου βοηθείας προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει τη χορήγηση «οικολογικού μπόνους» 5.000 έως 7.000 ευρώ για ηλεκτρικά και 2.000 έως 4.000 ευρώ για υβριδικά αυτοκίνητα.
Εν τω μεταξύ την αντίδραση των ιταλικών συνδικάτων προκάλεσε η απόφαση της πολυεθνικής Nestle να προτείνει στους εργάτες της σοκολατοβιομηχανίας Perugina να μειώσουν το ωράριό τους με αντάλλαγμα... την πρόσληψη των παιδιών τους.
ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ - ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου