Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

"Αλλάξτε το μνημόνιο"

Προειδοποίηση πως, εάν δεν υπάρξει αναδιαπραγμάτευση του προγράμματος λιτότητας, θα επανέλθουν οι απεργίες και οι διαδηλώσεις, το αργότερο από τον Σεπτέμβριο, απηύθυνε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, Σάββας Ρομπόλης, σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή ραδιοφωνία.
Όπως είπε, τα συνδικάτα θα παρακολουθήσουν τις ενέργειες της μελλοντικής κυβέρνησης και κατά πόσον τα κόμματά της θα εκπληρώσουν τις προεκλογικές υποσχέσεις τους, να επαναδιαπραγματευθούν το πρόγραμμα λιτότητας και να πείσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση για νέες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Ο κ. Ρομπόλης τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξουν ελαφρύνσεις για
τους Έλληνες εργαζόμενους και, ανέφερε ότι συνολικά οι άνεργοι που ξεπερνούν σήμερα το ένα εκατομμύριο, είναι περισσότεροι από ό, τι μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ 30% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.
Κατά την άποψή του, η νέα κυβέρνηση δεν μπορεί να αναβάλει την αντιμετώπιση των προβλημάτων, όμως χρειάζεται και την υποστήριξη της ΕΕ και των διεθνών πιστωτών. Ωστόσο, ο κ. Ρομπόλης είπε πως δεν υπάρχουν μεγάλες ελπίδες ότι οι Ευρωπαίοι θα δεχθούν νέες διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας πως αν αυτό δεν επιτευχθεί, τότε θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα και οι εργαζόμενοι θα βγουν και πάλι στους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου