Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Σύντομα στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ

Το γενικό πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ προδιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο εκλογικό κέντρο του κόμματος στα Προπύλαια, συνοδευόμενος από τον Μανώλη Γλέζο, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογική του επίδοση άνοιξε νέους δρόμους, δρόμους ελπίδας για όλους τους λαούς της Ευρώπης και κυρίως της νότιας Ευρώπης. Κάποιοι, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, νομίζουν ότι κέρδισαν τις εκλογές, όμως, τις κέρδισε ο λαός γιατί, όπως είπε, δεν μπορούν να προχωρήσουν τα Μνημόνια και αυτή είναι μια μεγάλη κατάκτηση. Οι χώρες του νότου, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, ευγνωμονούν τον ελληνικό λαό για αυτή την κατάκτηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι τα
συναισθήματα είναι ανάμεικτα, γιατί όπως είπε, φθάσαμε κοντά στην πηγή να πιούμε νερό, αλλά δεν ήπιαμε, ωστόσο, ανοίξαμε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή και όσοι νομίζουν ότι θα μας βάλουν στο περιθώριο γελιούνται. Από αύριο, είπε ο κ. Τσίπρας, θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα που μόνο ο Μανώλης (Γλέζος) το έζησε με την ΕΔΑ και σύντομα θα έχει τη χαρά να δει την αριστερά και στην εξουσία.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει αγώνα για να στηρίξει τα κοινωνικά δίκτυα αλληλεγγύης, ώστε κανένας φτωχός πολίτης να μην έχει ηλεκτρικό ρεύμα, κανένας άνεργος να μη μείνει χωρίς περίθαλψη.
Ταυτόχρονα, είπε ο κ. Τσίπρας, θα ανοίξουμε δρόμο για την διαφάνεια, θα συγκρουστούμε με τα εγχώρια και ξένα συμφέροντα και θα εργαστούμε για τον εκδημοκρατισμό του δημόσιου βίου.

Παράλληλα, είπε ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετασχηματιστεί με στόχο να ενώσει τους Έλληνες για να ξανακερδίσει η χώρα την κυριαρχία της και την κοινωνική δικαιοσύνη. Θα αγωνιστούμε και θα τα καταφέρουμε, κατέληξε ο κ. Τσίπρας. Στη δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να κρατήσουν ψηλά τις σημαίες της νίκης, τις σημαίες των οραμάτων. Γνωρίζαμε, είπε ο κ. Γλέζος, ότι ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, τον ανοίγουμε, όμως, τον δρόμο, χτίζουμε τις λεωφόρους, της ειρήνης, της κυριαρχίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, με την ελπίδα που μας δίνουν τα νιάτα, τόνισε ο κ. Γλέζος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου