Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Απεργούν σήμερα οι τεχνικοί τηλεόρασης

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα από τις 6 το πρωί οι τεχνικοί που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, με απόφαση του ΔΣ της Ενωσής τους (ΕΤΙΤΑ). Ζητούν να αποσυρθεί η εργοδοσία από την προσβολή και την αμφισβήτηση της Διαιτητικής Απόφασης 26/2011 που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών τηλεόρασης που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς με εθνική εμβέλεια, καθώς επίσης και να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.
Λόγω της απεργίας των τεχνικών τα ιδιωτικά κανάλια δεν θα μεταδώσουν «ζωντανό» πρόγραμμα, ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων. Από την απεργία εξαιρείται ο «902»,  ο οποίος ανήκει στο "κόμμα του Λαού" και οι εργαζόμενοί του απαγορεύται ν' απεργούν!!!
Το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ καλεί όλους τους
τεχνικούς, μέλη της Ενωσης και μη, να μετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργία, επισημαίνοντας ότι «συνεχίζουμε δυναμικά να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας και την αξιοπρέπειά μας. Ολοι μαζί παλεύουμε γι’ αυτά που μας ανήκουν».
Στο μεταξύ, χτες με αφορμή τις κινητοποιήσεις των τεχνικών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Ενώσεων των εργαζομένων με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ALPHA, Γ. Αλβέρτη, μετά από πρόσκληση του τελευταίου. Ο διευθύνων σύμβουλος του καναλιού ζήτησε την εξαίρεση του καναλιού από τις απεργίες των τεχνικών, προτάσσοντας το επιχείρημα ότι ο σταθμός δεν έχει προχωρήσει σε απολύσεις και μειώσεις στους μισθούς. Η ΕΤΙΤΑ παρέδωσε στον Γ. Αλβέρτη προς υπογραφή ένα «σχέδιο» στο οποίο προβλέπεται η τήρηση των όρων της συλλογικής σύμβασης που δεν αποδέχονται οι μεγαλοκαναλάρχες και έχουν προσφύγει δικαστικά. Από την πλευρά του ο Γ. Αλβέρτης είπε ότι θα το εξετάσει και θα απαντήσει σύντομα.
Συνεχίζουν σε «ΕΞΠΡΕΣ» και «SENTRA FM»
Τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στο ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA FM» του ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ».
Συγκεκριμένα, σήμερα οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί στην «ΕΞΠΡΕΣ» προχωρούν σε νέα 24ωρη απεργία – προηγήθηκε άλλη μία 24ωρη χτες – ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Αύριο Παρασκευή στις 6 το πρωί ολοκληρώνεται και η 3ήμερη απεργία, των τεχνικών στο ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA FM». Οι εργαζόμενοι ζητούν την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους, οι οποίοι απολύθηκαν επειδή δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση εργασίας με μειώσεις στους μισθούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου