Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Αποζημίωση για εργατικό ατύχημα σε συμβασιούχο στο Δήμο Αθηναίων

Υποχρεωμένος να καταβάλλει το ποσό των 40.000 ευρώ ως αποζημίωση σε πρώην εργαζόμενο του, είναι ο Δήμος Αθηναίων με απόφαση του Αρείου Πάγου. Πρόκειται για πρώην συμβασιούχο στο Δήμο (με σύμβαση εργασίας τεσσάρων μηνών), ο οποίος παραμονές των Ολυμπιακών Αγών του 2004 είχε ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα με αποτέλεσμα να μείνει για 11 μήνες στο νοσοκομείο και να υποφέρει μέχρι σήμερα από κεφαλαλγίες, ιλίγγους και αστάθεια που επηρεάζουν δυσμενώς την καθημερινή ζωή του.

Ο 61χρονος άνδρας το διάστημα που

εργάστηκε στο Δήμο τοποθετήθηκε ως μέλος απορριμματοφόρου. Κατά την ώρα εργασίας του όμως το όχημα τον παρέσυρε και εκείνος έπεσε στο δρόμο με αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Αρχικά το Εφετείο υποχρέωσε το Δήμο Αθηναίων να καταβάλει στον πρώην συμβασιούχο αποζημίωση για ηθική βλάβη 40.000 ευρώ. Το Εφετείο – την απόφαση του οποίου επικύρωσε τώρα ο Άρειος Πάγος- έκρινε ότι το ατύχημα που υπέστη την πρώτη μάλιστα ημέρα της εργασίας του, ήταν από αμέλεια του Δήμου και των αρμοδίων οργάνων του που δεν τήρησαν τα προβλεπόμενα αναγκαία προστατευτικά μέτρα για τους εργαζομένους.

Κρίθηκε επίσης από τη Δικαιοσύνη ότι οι αρμόδιοι του Δήμου δεν έλαβαν υπόψη τους, ότι ο συμβασιούχος ήταν 61 ετών και κατά συνέπεια είχε ελαττωματικές φυσικές δυνάμεις, ενώ τον τοποθέτησαν στην αποκομιδή απορριμμάτων, εργασία ιδιαίτερα επίπονη για άνθρωπο της ηλικίας του, ενώ θα έπρεπε να ασχοληθεί σε πιο ελαφρά εργασία.
Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου