Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Η Ένωση Εξωτερικής φρουράς Τρικάλων έχει προκηρύξει 5ήμερες 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 2 Ιανουαρίου και θα συνεχισθούν και από την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου μετά από ομόφωνη απόφαση όλων των μελών της στη Γενική Συνέλευση


«Η απόφαση για συνέχιση στις κινητοποιήσεις είναι η απεικόνιση της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι εξωτερικοί φρουροί και της έντονης διαμαρτυρίας τους στα σημαντικά προβλήματα που βιώνουν καθημερινά.
Με το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο δεν αναγνωρίζεται η ιδιαιτερότητα των συνθηκών εργασίας των εξωτερικών φρουρών, αντίθετα φυσικά με ότι συμβαίνει σε όλη την Ευρωπαϊκή οικογένεια. Η εργασία στο χώρο των φυλακών είναι η χειρότερη όλων στο δημόσιο τομέα κατά γενική ομολογία. Το μείγμα επικινδυνότητας και συνθηκών εργασίας είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε: ούτε μία αίτηση μετάταξης προς την υπηρεσία μας και παρόλο αυτά μείωση του μισθού μας κατά 40% , την ίδια ώρα που ως εξωτερικοί φρουροί είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε την αγορά του οπλισμού μας, της εκπαίδευσης μας, των στολών μας , των αλεξίσφαιρων γιλέκων και των ασυρμάτων.

Λόγω της μείωσης του κονδυλίου νυχτερινής και εξαιρέσιμης εργασίας ΔΕΝ τηρούνται τα σχέδια ασφαλείας φρούρησης των φυλακών κατά τις νυχτερινές βάρδιες και αργίες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης.

Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρονται και οι διεκδικήσεις της Ένωσης που είναι

• Μισθολογική και θεσμική αναγνώριση της ιδιαιτερότητας των υπηρεσιών που παρέχουμε

• Παροχή υπηρεσιακού εξοπλισμού

• Διαφύλαξη ανθρωπίνων συνθηκών εργασίας

• Προσλήψεις εξωτερικών φρουρών εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

«Στην χειρότερη περίοδο της νεότερης ιστορίας για τα εργασιακά δικαιώματα και τις ασφαλιστικές διεκδικήσεις, απαντάμε με μόνο όπλο την αφοσίωση στην εργασία μας και την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ.

Μερικά αγαθά όπως αυτό της ασφάλειας και της ζωής του ανθρώπου, που αποτελεί το εργασιακό μας αντικείμενο, είναι αδιαπραγμάτευτα.

Είμαστε υποχρεωμένοι να τα διαφυλάξουμε προς χάριν του κοινωνικού συνόλου, της προσωπικής μας ασφάλειας και της διαβίωσης των οικογενειών μας, αφού η

Πολιτεία μας προδίδει μέρα με τη μέρα.

ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου