Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ


Παιχνίδι για γερά νεύρα φαίνεται πως εξελίσσεται η σχέση μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης του Πόρτο Καρράς.

Οι εργαζόμενοι που εδώ και έναν μήνα βρίσκονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αποφάσισαν να επιστρέψουν στην εργασία τους προκειμένου να βοηθήσουν την εταιρία να κάνει πράξη τα υπεσχημένα, δηλαδή να λειτουργήσει το ξενοδοχείο και ακολούθως να αρχίσουν οι πληρωμές τους κατά τις ημερομηνίες που ορίστηκαν.

Εντούτοις, μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε δέκα από τους εργαζομένους και τα Σωματεία τους, όταν το πρωί της Παρασκευής τους ανακοινώθηκε η απόλυσή τους.

Τόσο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι όσο και οι εκπρόσωποι των Σωματείων έκαναν λόγο για «ρεβανσισμό» εκ μέρους της εταιρείας, και χαρακτήρισαν τις απολύσεις εκδικητικές.

Η εταιρία
αρνήθηκε κάθε υπαινιγμό από τους εργαζομένους και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Βασίλης Βασιλάκης απάντησε ότι «η απόλυση αυτών των 10 εργαζομένων ήταν εκ των προτέρων δρομολογημένη, στο πλαίσιο των περικοπών των εξόδων της εταιρίας, αλλά και εξαιτίας του ότι κάποιες ειδικότητες δεν είναι πλέον απαραίτητο να επανδρώνονται από πλειάδα εργαζομένων».

Η απάντηση αυτή δεν ικανοποίησε τα Σωματεία και ζήτησαν τουλάχιστον προσωρινή ανάκληση της απόφασης και επαναδιαπραγμάτευσή της.

Ακολούθησε διάλογος επί μακρόν και σε τεταμένο κλίμα, καθώς δεν ήταν λίγοι όσοι πρότειναν να ξαναβγούν στην πύλη ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Παρά ταύτα, διοίκηση και εργαζόμενοι κατάφεραν να βρουν «χρυσή τομή», η οποία εκτόνωσε προσωρινά την κρίση.

Αποφασίστηκε να γίνει επαναδιαπραγμάτευση του ζητήματος την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012 και μέχρι τότε το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα λειτουργεί κανονικά.

Σήμερα φιλοξενούνται στο Πόρτο Καρράς 800 πελάτες, ενώ παραμονή Πρωτοχρονιάς και Πρωτοχρονιά σύμφωνα με τις παρακρατήσεις θα φθάσουν τους χίλιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου