Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Θ.Π.Κ "ΜΕΡΙΜΝΑ"


Το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες για αυθαιρεσίες και παράνομες συμπεριφορές του Διοικητικού Συμβουλίου του Θ.Π.Κ "ΜΕΡΙΜΝΑ", εις βάρος των εργαζομένων του ιδρύματος, αποτελούν πλέον καθημερινότητα.
Τις προηγούμενες ημέρες οι πολίτες και οι εργατική τάξη της πόλης μας κλήθηκαν να συνδράμουν οικονομικά, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τη ΜΕΡΙΜΝΑ και ν' αξιοποιηθούν για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Θ.Π.Κ, με προτεραιότητα στην εξόφληση των εργαζομένων του ιδρύματος, οι οποίοι παραμένουν επί 12 μήνες απλήρωτοι.
Και ενώ όλοι ανέμεναν ότι η Διοίκηση του ΜΕΡΙΜΝΑ, διακατεχόμενη και από το πνεύμα των Χριστουγέννων, θα σεβόταν την προσφερόμενη οικονομική βοήθεια όλων μας και θα συμπεριφερόταν σύννομα απέναντι στο προσωπικό, καταβάλλοντας μέρος των οφειλομένων προς τους εργαζόμενους, εν τούτοις απεδείχθη ότι οι κύριοι και οι κυρίες του Δ.Σ όχι μόνο δεν επέδειξαν τον ανάλογο σεβασμό προς τους πολίτες και τους εργαζόμενους της πόλης μας, αλλά λειτούργησαν με εμπαθή και ιδιοτελή κριτήρια, κατανέμοντας τα χρήματα με αναξιοκρατικό και απαράδεκτο τρόπο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Θ.Π.Κ. ΜΕΡΙΜΝΑ για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε την έκφραση της συμπάθειάς του και της μονομερούς στήριξης προς «εγκάθετους» εργαζόμενους του κέντρου.
Ειδικότερα, η Διοίκηση του κέντρου κατέβαλε μόνον ένα μισθό (Ιανουάριος 2011) και μόνο στους εργαζόμενους του κέντρου που δεν διεκδίκησαν ένδικα τους οφειλόμενους μισθούς, ενώ άφησαν «απέξω» τους δεκατρείς (13) εργαζόμενους του ΜΕΡΙΜΝΑ που έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και δώδεκα (12) μήνες, με το πρόσχημα ότι η δικαστική απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα δεν έχει εκδοθεί ακόμα.  Επίσης, κατεβλήθη το Δώρο Χριστουγέννων, την Πέμπτη 22-12-2011, και προς έκπληξη των εργαζομένων ήταν μειωμένο κατά 200 περίπου Ευρώ ή και παραπάνω κατά περίπτωση, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των εργαζομένων από το Διοικητικό Συμβούλιο του κέντρου,  για  να εξηγηθούν οι λόγοι που οδήγησαν σε μία τέτοια μείωση, η οποία είναι σημαντική τη στιγμή που όλοι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δώδεκα (12) μήνες!
Και εδώ γεννώνται αρκετά ερωτήματα για το σύννομο και το ηθικόν των αποφάσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ενός ιδρύματος που, κάθε τόσο και λιγάκι, απευθύνεται προς τον Πατραϊκό λαό ζητώντας τον "οβολό" του!    
Ποιος ή ποιοι αποφάσισαν από τα μέλη του Δ.Σ να μείνουν απλήρωτοι οι δεκατρείς (13) εργαζόμενοι του Θ.Π.Κ. ΜΕΡΙΜΝΑ  που έχουν ασκήσει το καθόλα νόμιμο δικαίωμα της διεκδίκησης των νομίμων αποδοχών τους, ενώ την ίδια στιγμή αποφασίζουν να εξοφληθούν τον Ιανουάριο του 2011 μόνο οι «καλοί» εργαζόμενοι του κέντρου; 

Πότε αποφασίστηκε η καταβολή του μισθού του Ιανουαρίου 2011 στους «καλούς» εργαζόμενους  και η μη  καταβολή του μισθού του Ιανουαρίου 2011 στους «κακούς» εργαζόμενους του κέντρου; 

Με ποια απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου και σε ποιο πρακτικό Δ.Σ καταγράφεται κάτι τέτοιο τη στιγμή που η τελευταία Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στις 02-12-2011, ημέρα Παρασκευή, παρουσία Εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου και Συνδικαλιστών ;
Παράλληλα, την Παρασκευή, 23-12-2011 το πρωί επιδόθηκε σε κάθε έναν εργαζόμενο από τους δεκατρείς (13) που συμμετέχουν στ' ασφαλιστικά μέτρα, μια απόφαση του Φιλανθρωπικού Σωματείου του κέντρου, η οποία αναφέρεται στη διαγραφή των παραπάνω εργαζομένων - μελών, γιατί «εστράφησαν  εναντίον του Θ.Π.Κ. ΜΕΡΙΜΝΑ κατά τη δικάσιμο της 12ης Δεκεμβρίου 2011 και με αυτόν τον τρόπο είναι ενάντιοι ως προς το Σκοπό του Φιλανθρωπικού Σωματείου, που είναι η ηθική και υλική βοήθεια των μελών προς το Θ.Π.Κ. ΜΕΡΙΜΝΑ»!  
Γνωρίζουν άραγε τα μέλη του Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Σωματείου του Θ.Π.Κ. ΜΕΡΙΜΝΑ ότι οι εργαζόμενοι που έχουν προβεί σε ασφαλιστικά μέτρα προσφέρουν επί σειρά ετών τις υπηρεσίες τους στο κέντρο, παρόλο  που τα τελευταία χρόνια υπάρχει σημαντική καθυστέρηση καταβολής μισθών (έξι (6) και πλέον μηνών),  με αποτέλεσμα να διαταράσσεται  η οικογενειακή τους ζωή και ο οικογενειακός τους προγραμματισμός;  Με βάση ποια αντικειμενικά και αξιόπιστα κριτήρια αποδεικνύεται ότι, οι εργαζόμενοι που προέβησαν σε ασφαλιστικά μέτρα επειδή είναι ένα χρόνο (το 2011) απλήρωτοι, δεν έχουν προσφέρει υλικά και ηθικά στο κέντρο και στους εκπαιδευόμενους του κέντρου καθ’ όλη τη διάρκεια των χρόνων της απασχόλησης τους, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους από 10 και πλέον χρόνια και γι’ αυτό το λόγο διαγράφονται  από μέλη του Φιλανθρωπικού Σωματείου του κέντρου;  Η διεκδίκηση της μηνιαίας καταβολής των μισθών θεωρείται ανήθικη;
Εμείς απλά εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτηση μας για την συμπεριφορά των "φιλάνθρωπών" και "καλοκάγαθων" μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεραπευτικού και Παιδαγωγικού Κέντρου "ΜΕΡΙΜΝΑ".
ΝΤΡΟΠΗ κ' ΑΙΣΧΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ, ΕΠΙ 12 ΩΡΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ,  ΣΥΝΕΛΕΓΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ (ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ!!!) ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011!!!
Νομίζουμε ότι η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών ενός εκάστου μέλους του ΔΣ του Θ.Π.Κ "ΜΕΡΙΜΝΑ", για μη εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών σε εργαζόμενους, θα αποκάλυπτε σωρεία ποινικών αδικημάτων, προβλεπομένων στην εργατική νομοθεσία.
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΓΟΥΝΑΡΗ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου