Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ

Αθωώθηκαν οι δύο συνδικαλιστές εργαζόμενοι στο Πόρτο Καρράς, οι οποίοι κατηγορούνταν για βιαιοπραγία και παρεμπόδιση, ύστερα από μήνυση του διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Β.Βασιλάκη.
Στο μεταξύ, έγινε και η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν 100 εργαζόμενοι κατά της διοίκησης του Πόρτο Καρράς, διεκδικώντας δεδουλευμένα ύψους 300.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η εταιρεία υποχρεούται να...

καταβάλλει το 1/4 των μισθών του Οκτωβρίου σε όλους τους αιτούντες μέχρι την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου. Ερώτημα αποτελεί ωστόσο το αν η διοίκηση του Πόρτο Καρράς θα καταβάλλει το 1/4 των μισθών του Οκτωβρίου μόνο στους αιτούντες ή σε όλους τους εργαζόμενους.
Ο διευθύνων σύμβουλος Β.Βασιλάκης έκανε έκκληση προς τους εργαζομένους να επιστρέψουν στις εργασίες τους για να λειτουργήσει το συγκρότημα τις ημέρες των γιορτών. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγγ.Πράτσας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εταιρεία δεν θέλει να ανοίξει τα ξενοδοχεία τις γιορτές, γι΄αυτό και καθυστερεί τις πληρωμές.
Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση η γενική συνέλευση, όπου θα αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα αντιδράσουν, ενώ εν πολλοίς αυτό εξαρτάται και από τη στάση της εταιρείας και το αν θα καταβάλλει το δώρο Χριστουγέννων και μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου τα δεδουλευμένα του Σεπτεμβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου