Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Από χθες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στη Gilli diet του Λέοντα Λεβή

Την ώρα που ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν πλήρωνε ΦΠΑ στο κράτος για να πληρώνει τους υπαλλήλους του, δείτε πιο κάτω τι γίνεται στις επιχειρήσεις του όπως αποτυπώνονται από υπάλληλο του ομίλου του

Από την Δευτέρα 21/11/2011 οι εργαζομενοι της Gilli Diet Αθηνας & Θεσσαλονικης βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Ο ιδιοκτήτης (Λ.Λ.) γνωστος απο την προσφατη συλληψη του λόγω χρεων στο Δημοσιο και ιδιοκτήτης των Bodyline, Silhouette, Taste and Diet και Gilli Diet, απολογηθηικε το Σαββατο 19/11/2011 και αφεθηκε ελευθερος καθως στην απολογια του ανεφερε οτι δεν μπορουσε να πληρωσει το δημοσιο διοτι δεν ηθελε να αφησει απληρωτο το προσωπικο του το οποιο ανερχεται στα 1600 ατομα περιπου.

Η αληθεια ειναι η εξης: Οι εργαζομενοι τον τελευταιο χρονο πληρωνονται με καθυστερηση μηνων, και απο τον Αυγουστο και
 μετα δεν πληρωνονται καθολου. Συγκεκριμενα στην Gilli Diet υπαρχουν εργαζομενοι που ειναι απληρωτοι απο τιν Αυγουστο, ενω παραλληλα η εταιρεια δεν εχει πληρωσει κανενα προμηθευτη, ενω οι οφειλες της στο Δημοσιο ( ΙΚΑ, Εφορια) παραμενουν απληρωτες για τουλαχιστον ενα χρονο. Τρεις μερες προτου οι εργαζομενοι της Gilli Diet προβουν στην επισχεση εργασιας ενημερωσαν εγγραφως τον ιδιοκτητη για αυτη τους κινηση, εκεινος εδειξε παντελη αδιαφορια. Κατά δήλωσή του δεν έχει καθόλου χρήματα και ζήτησε από τους εργαζομένους να αυτοχρηματοδοτήσουν την επιχείρησή του για να περισώσουν την αμισθί εργασία τους.

Οι εργαζόμενοι εξάντλησαν την υπομονή τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πελατες, ωστόσο δεν αντεχαν περισσότερο και προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας και άλλες νομικές ενέργειες. Παράλληλα και το εργοστάσιο παραγωγης τροφίμων του ιδίου στη Θεσσαλονίκη (Gilda) σταμάτησε να λειτουργεί (απλήρωτοι οι εργαζόμενοι-έκαναν και εκεινοι επίσχεση). Ο επιχειρηματίας προβαίνει σε απειλές και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να πληρώσει ΠΟΤΕ τα δεδουλευμένα των εργαζομένων που προσεγγίζουν τις 400 χιλ ευρώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σημερα 22/11/2011 το πελατολογιο της Gilli Diet εξυπηρετηθηκε απο την αλλη διατροφικη εταιρεια του Ομιλου (ΛΛ), η οποια ειναι και αυτη σε αντιστοιχη οικονομικη δυσχερεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου