Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Εργαζόμενος της ActionAid σκοτώθηκε σε βίαιη επίθεση στο Isiolo της Βορειοανατολικής Κένυας

Με πολύ μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε το θάνατο του Romano Nasur, Επιβλέποντα Εργασιών Πεδίου, στην ActionAid Κένυα. Ο Romano, που δούλευε στην ActionAid για 7 χρόνια, σκοτώθηκε σε επίθεση το απόγευμα του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου 2011.
Σύμφωνα με πηγές, ένοπλοι επιδρομείς επιτέθηκαν στο χωριό Ngaremara περίπου στις 1.30 το μεσημέρι και τον πυροβόλησαν στο κεφάλι με αποτέλεσμα να επέλθει ακαριαίος θάνατος και στη συνέχεια πυρπόλησαν το σπίτι του. Στην επίθεση τραυματίστηκε ο γιος του που αναρρώνει στο επαρχιακό νοσοκομείο του Isiolo. Μετά την ActionAid Κένυας μετέφερε την οικογένειά του σε ασφαλές σημείο.
επίθεση, η
Η επίθεση ακολούθησε μετά από ένα νέο κύμα βίας που χτύπησε την επαρχία Isiolo τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Η κλοπή βοοειδών και οι συμπλοκές για τις περιοχές βόσκησης και για το νερό είναι συχνές στις κοινότητες των κτηνοτρόφων εξαιτίας της συνεχιζόμενης ξηρασίας που πλήττει την Βορειοανατολική Κένυα. Σε ορισμένες περιπτώσεις δε κλιμακώνονται σε επιθέσεις εκδίκησης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επίθεση δεν στόχευε την ActionAid συγκεκριμένα.
Μετά το θάνατο του συναδέλφου μας, η ActionAid έχει αποκλιμακώσει τη δράση της στην επαρχία Isiolo και τις γύρω περιοχές. Το προσωπικό που μένει στην περιοχή έχει ειδοποιηθεί να παραμείνει στο σπίτι τους, ενώ οι μη ντόπιοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές ξενοδοχείο, περιμένοντας να μεταφερθούν στο Ναϊρόμπι και άλλες ασφαλείς περιοχές. Το γραφείο της ActionAid στο Isiolo θα λειτουργεί μόνο 9.30 πμ με 3.00 μμ μέχρι νεωτέρας.
Φωτογραφία: Siegfried Modola/Shoot the Earth/ActionAid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου