Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Οικονομική βοήθεια 2,9 εκατ. στους 642 απολυμένους της αλυσίδας Aldi

Χορήγηση οικονομικής βοήθειας ύψους 2,9 εκατ. από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) στους 642 εργαζομένους που απολύθηκαν από την αλυσίδα σουπερμάρκετ Aldi πρότεινε χθες η.. Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η πρόταση αυτή υποβλήθηκε για έγκριση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε.

Σχολιάζοντας την πρόταση της Επιτροπής, ο αρμόδιος για την απασχόληση, τις κοινωνικές υποθέσεις και την κοινωνική ένταξη επίτροπος Λάζλο Αντορ δήλωσε: " Οι Eλληνες εργαζόμενοι περνούν μία δύσκολη περίοδο και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε για την παροχή βοήθειας".

Το πακέτο βοήθειας του ΕΤΠ που
 προτάθηκε από την Επιτροπή, περιλαμβάνει επαγγελματικό προσανατολισμό και βοήθεια για την αναζήτηση εργασίας, κατάρτιση και επανακατάρτιση, προώθηση της επιχειρηματικότητας, υποστήριξη της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων και επιδόματα κινητικότητας και αναζήτησης εργασίας.

Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος του πακέτου είναι 4,4 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση θα χρηματοδοτήσει τα 2,9 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου