Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ GOODY'S ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ



Με απολύσεις απειλεί τους εργαζόμενους ο νέος ιδιοκτήτης υποκαταστήματος των GOODY'S στην Πάτρα, το οποίο πωλήθηκε προσφάτως σε νέο ιδιοκτήτη. Μάλιστα ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης έχει και άλλα υποκαταστήματα στην κατοχή του (Ναύπακτο, κ.λ.π) και προσφάτως απέκτησε και το συγκεκριμένο υποκατάστημα στην Πάτρα.
Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε διεμήνυσε στο προσωπικό ότι όποιος δεν δεχθεί μείωση μισθού στα 700€ και δεν αποδεχθούν να εργάζονται χωρίς ρεπό και χωρίς προσαυξήσεις για αργίες και Κυριακές, θ' αποζημιωθεί και θα πάει σπίτι του.
Να υπενθυμίσουμε ότι τα "όργανα" έχουν ξεκινήσει για το συγκεκριμένο υποκατάστημα εδώ και αρκετό καιρό, καθώς ο προηγούμενος ιδιοκτήτης όφειλε στους εργαζόμενους επιδόματα αδείας και άλλες μισθολογικές απολαβές.
Το ERGASIANEWS παρακολουθεί τό συγκεκριμένο θέμα εδώ και αρκετό καιρό και κατά καιρούς έχει δημοσιεύσει άρθρα με τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε σχέση με τις εργασιακές σχέσεις.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Άρη Αργυράκη, πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας "Η ΕΝΩΣΗ", αφού μας επισήμανε ότι ενδεχομένως να μην έχει αρμοδιότητα ο συγκεκριμένος σύλλογος να παρέμβει, καθώς μάλλον πρόκειται για υπαλλήλους στην εστίαση, εν τούτοις μας ενημέρωσε ότι ορισμένα μέλη του Συλλόγου εργάζονται στο συγκεκριμένο υποκατάστημα και έχουν προβεί σε καταγγελίες προς το Σύλλογο. Ο κ. Αργυράκης τόνισε ότι στις αρχές Σεπτέμβρη θα συνεδριάσει το ΔΣ  του Συλλόγου και αφού αξιολογήσει όλες τις καταγγελίες που έχουν περιέλθει εις γνώση του, θα δρομολογηθούν έλεγχοι με την Επιθεώρηση Εργασίας και το ΙΚΑ σε αρκετές επιχειρήσεις της Πάτρας.
Εμείς να επισημάνουμε ότι επικοινωνήσαμε με την γνωστή εργατολόγο Αθηνών Χ.Υ, η οποία μας επισήμανε ότι σε περίπτωση μεταβίβασης μια επιχείρησης, υπάρχει διαδοχή του εργοδότη και μεταβιβάζονται όλες οι υποχρεώσεις του προηγούμενου εργοδότη, προς τους εργαζόμενους, στο νέο εργοδότη.
Πάντως μόνο ένα 40% του προσωπικού έχει δεχθεί την μείωση που τους έχει προτείνει ο νέος εργοδότης, ενώ το υπόλοιπο 60% αναμένεται να κινηθεί νομικά, καθώς πρόκειται για εργαζόμενους που εργάζονται επί 17 συναπτά έτη στο συγκεκριμένο κατάστημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου