Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΓΣΕΕ: «Η όποια συγχώνευση πρέπει να γίνει χωρίς να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας»

Η ΓΣΕΕ σχολιάζοντας την συμφωνία της Alpha Bank με τη Eurobank, τονίζει πως η όποια συγχώνευση πρέπει να γίνει χωρίς να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας, χωρίς να περιοριστεί κανένα εργασιακό δικαίωμα τραπεζοϋπαλλήλου, τη στιγμή που οι φόβοι των εργαζομένων των δύο τραπεζών ότι η συγχώνευση θα συνοδευτεί με απολύσεις και περικοπές προσωπικού εντείνονται.
Οποιαδήποτε πρωτοβουλία πρέπει να έχει στόχο τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, την ανάπτυξη και την απόλυτη διασφάλιση των θέσεων εργασίας προσθέτει η ΓΣΕΕ και επαναλαμβάνει την αναγκαιότητα ύπαρξης ισχυρού δημόσιου πυλώνα στο πιστωτικό σύστημα.
Ειδικότερα, η ΓΣΕΕ αναφέρει στην σχετική ανακοίνωσή της ότι
«οποιαδήποτε πρωτοβουλία πρέπει να έχει στόχο τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, της ανάπτυξης και την απόλυτη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.»
»Η όποια συγχώνευση πρέπει να γίνει χωρίς να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας, χωρίς να περιοριστεί κανένα εργασιακό δικαίωμα τραπεζοϋπαλλήλου.»
»Αυτές οι προϋποθέσεις πρέπει να εμπεριέχονται ως δεσμεύσεις σε ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο».
«Με δεδομένα τα προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας και του Τραπεζικού συστήματος» τονίζει ακόμη η ΓΣΕΕ, «αναδεικνύεται ως κυρίαρχη και ζωτικής ανάγκης η προώθηση δημιουργίας ενός ισχυρού ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΥΛΩΝΑ στο πιστωτικό σύστημα της χώρας μας».
Η ΓΣΕΕ «παρακολουθεί τις εξελίξεις και βάσει αυτών των εξελίξεων, σε συνεργασία πάντα με την ΟΤΟΕ και τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων στις υπό συγχώνευση τράπεζες, θα καθορίσει τις περαιτέρω κινήσεις της» καταλήγει η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.
Σε μια πρώτη αντίδραση ο σύλλογος εργαζομένων στην Alpha Bank χαιρέτισε «τη μεγάλη αυτή συμφωνία ως μια διαδικασία με όραμα, για κάτι πολύ μεγάλο, που θα διαμορφώσει όρους ασφάλειας και σιγουριάς για όλους».
«Η διασφάλιση της εργασίας και της επαγγελματικής προοπτικής είναι απόλυτα συνδεδεμένες με την επιτυχία αυτού του μεγάλου εγχειρήματος. Είμαστε σίγουροι ότι οι εργαζόμενοι και προς δύο τράπεζες θα δώσουμε τον καλύτερό προς εαυτό προς την κατεύθυνση αυτή» προσέθεσαν οι εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου