Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Ασφάλιση με κουπόνια (εργόσημο) και από Σούπερ Μάρκετ από τις 20 Αυγούστου

Η παραλαβή του θα ξεκινήσει από τις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ, ενώ σε λίγο καιρό θα γίνεται η παραλαβή του και από μεγάλες αλυσίδες super markets, που ήδη εκδηλώνουν ενδιαφέρον να χορηγούν τα κουπόνια από τα καταστήματα τους. Το υπουργείο Εργασίας έχει μάλιστα ενημερωθεί, ότι κάποια μεγάλα super markets μελετούν το ενδεχόμενο να εντάξουν τα εργόσημα σε καθεστώς προσφορών προς τους καταναλωτές ανάλογα με το ύψος των αγορών τους.
Στο μεταξύ όπως δήλωσε ο υπουργός το
υπουργείο Εργασίας θα είναι έτοιμο να καταθέσει στη Βουλή τέλος Αυγούστου και το νομοσχέδιο με το οποίο θα ενσωματώνεται στο εθνικό δίκαιο, η κοινοτική οδηγία για την παράνομη εργασία. Οι διατάξεις θα είναι πολύ σκληρές για όσους απασχολούν παρανόμως μετανάστες, καθώς προβλέπεται ακόμη και ποινή φυλάκισης από 3 έως 6 μήνες σε περιπτώσεις επαναλαμβανόμενης παράβασης.
Όπως ειδικότερα ενημέρωσε ο κ. Κουτρουμάνης, όταν εντοπιστεί κάποιος εργοδότης που παρανόμως απασχολεί μετανάστη, προβλέπεται η καταβολή όλων των δεδουλευμένων και όλων των ασφαλιστικών εισφορών. Επίσης, προβλέπεται έως και διακοπή λειτουργίας επιχείρησης, αφαιρείται η δυνατότητα σύναψης σύμβασης με το ελληνικό δημόσιο, ενώ σε επαναλαμβανόμενη παράβαση τα χρηματικά πρόστιμα θα είναι υψηλά, περα από τις ποινές φυλάκισης. Και όλα αυτά, όπως επισήμανε ο υπουργός, πέραν των κυρώσεων που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις από το ΣΕΠΕ και το ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου