Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Δυναμικό παρόν των εργαζομένων στην σημερινή συγκέντρωση και πορεία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας


Γι' άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι της πόλης και οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις έδωσαν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα Ναυπακτίας - Δωρίδος και Αιγίου.
Δυστυχώς όμως απ' ότι φαίνεται κάποιοι φόρεσαν ξανά το μανδύα του "ακομμάτιστου" της Πλατείας και κάποιοι άλλοι του "αντιεξουσιαστή" και φρόντισαν να δημιουργήσουν εντάσεις για το πιο πανό θα κυριαρχήσει της πορείας, ενώ δεν δίστασαν να προπηλακίσουν συνδικαλιστές και εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.
Ανάμεσα στους "αγανακτισμένους" γι' άλλη μια φορά γνωστοί εργοδότες ("καλοπληρωτές μισθών και εργοδοτικών εισφορών") της περιοχής μας, συνταξιούχοι των ΔΕΚΟ (με "πενιχρή" μηνιαία σύνταξη 2.353€ και εφάπαξ άνω των 75.000€) και στελέχη κομματικών συνιστωσών σε ρόλο συντονιστή. Το δε block των αντιεξουσιαστών απάρτιζαν γόνοι ευκατάστατων οικογενειών των Αθηνών(κατά δήλωση ορισμένων), αλλά και τέκνα μεροκαματιάρηδων που δεν έχουν κολλήσει ακόμα ένσημο. Όλοι μαζί σήμερα απόλυτα συντονισμένοι στη μάχη ενάντια στους "ταξικούς" τους αντιπάλους...τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους!!!
Τι κι αν στη Βουλή σήμερα συζητείται το μεσοπρόθεσμο, τι κι αν μπαίνει ταφόπλακα στις εργασιακές κατακτήσεις. Τι κι αν όλα θυσιάζονται για χάρη των ημιπτωχευμένων τραπεζών με τους πλούσιους τραπεζίτες. Η μοναδική τζαμαρία που έσπασε σήμερα σε όλη την Πάτρα ήταν του Εργατικού Κέντρου. Το μοναδικό κτίριο στο οποίο έγινε κατάληψη ήταν του Εργατικό Κέντρου. Βλέπετε τα γραφεία των Βουλευτών που ψηφίζουν το μεσοπρόθεσμο και τα Κυβερνητικά κτίρια δεν έχουν κανέναν απολύτως συμβολισμό για τ' "αγανακτισμένα" και "επαναστατημένα" νιάτα! Είπαμε ταξικός τους "αντίπαλος" τα συνδικάτα και οι συνδικαλιστές!!!
Τι κι αν πωλείται η ΕΒΟ, τι κι αν στο Καζίνο έχουν γίνει 30 απολύσεις τους τελευταίους 3 μήνες, τι κι αν καθημερινά εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους. Δεν έχει  καμία σημασία γι' αυτούς. Αρκεί που έκαναν σήμερα το "κομμάτι" τους. Και από μεθαύριο ξανά στις παραλίες με "φρέδο καπουτσίνο" κερασμένο από τη σύνταξη του μπαμπά και της μαμάς.

Βεβαίως βαρύτατη είναι η ευθύνη της Διοίκησης σωματείου της ΕΒΟ που ετσιθελικά αποφάσισε να ηγηθεί (στα μισά της πορείας) της πορείας των συνδικάτων, παρά τις προτροπές της Διοίκησης του ΕΚΠ για επιβράδυνση της πορείας και απομόνωση των ταραχοποιών στοιχείων. Τελικά όταν η πορεία έφτασε επέστρεψε μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στην κεφαλή της οποίας βρισκόταν το Σωματείο της ΕΒΟ, οι γνωστοί άγνωστοι που βρίσκονταν ανάμεσα τους, τα έκαναν γιαλιά καρφιά. Εις μάταιον οι συνδικαλιστές της ΕΒΟ ζητούσαν από τα μέλη τους να απομακρυνθούν από το σημείο. Η ζημιά είχε γίνει ήδη!!!

Από: Tse Que βάρα
Υ.Γ. Ο μπαμπάς και η μαμά πλήρωσαν με τον ιδρώτα τους στο γιαπί και στη φάμπρικα για να φτιαχτεί το κτίριο του Εργατικού Κέντρου. Σεβαστείται τουλάχιστον τις εισφορές και τα κόπια τους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου