Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Επιστολή του προέδρου του Ε.Κ. Λιβαδειάς στον Πρωθυπουργό


Επιστολή του προέδρου του Ε.Κ. Λιβαδειάς στον Πρωθυπουργό
Επιστολή προς τον πρωθυπουργό απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες στις 14 Ιουνίου δηλαδή πρίν τις πρόσφατες εξελίξεις του δημιούργησαν τριγμούς στο κόμμα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς Γιάννης Σταθάς (ΠΑΣΟΚ) με την οποία καλεί τον Γιώργο Παπανδρέου «έστω την ύστατη στιγμή» να «αγκαλιάσει» το λαό και όχι τους τραπεζίτες.
Στην ουσία η επιστολή θυμίζει στον Γ. Παπανδρέου ότι είναι ηγέτης ενός σοσιαλιστικού κινήματος και όχι ενός νεοδεξιού κόμματος.
Είναι μια επιστολή που δημιουργεί προβληματισμό για το ποιος τελικά είναι ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σταθάς στην επιστολή του μεταξύ άλλων καλεί τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του και να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους χαμηλόμισθους, τους άνεργους, «αυτούς που με την ψήφο τους σας εμπιστεύτηκαν στις εκλογές του 2009, για μια δίκαιη κοινωνία».
Τον καλεί επίσης να λάβει και να εφαρμόσει τα μέτρα που υποσχόταν πριν αναλάβει την εξουσία, εκείνα δηλαδή «που μιλούσαν για κοινωνική δικαιοσύνη, για δίκαια αναδιανομή του πλούτου».
Θυμίζει ακόμα ότι είχε δεσμευθεί και ότι «θα οδηγούσε στη φυλακή και θα δέσμευε τις περιουσίες των φοροφυγάδων – κλεφτών του ελληνικού κράτους και κατ’ επέκταση της ελληνικής κοινωνίας».
Αντί όμως γι΄ αυτά τονίζει ο κ. Σταθάς «στον ενάμισι αυτό χρόνο, που κυβερνάτε, φροντίσατε να πάρετε χρήματα (Μνημόνιο), για να πληρώσετε τους δανειστές μας και όχι τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους , Παιδεία- Υγεία κλπ» και υπογραμμίζει ότι τα όποια νομοσχέδια κατά της φοροδιαφυγής δεν εφαρμόζονται στην πράξη.
Την ίδια στιγμή μάλιστα η κυβέρνηση «παίρνει μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους, τους Συνταξιούχους, τους Μικρομεσαίους, τους Αγρότες, τη νεολαία».
Και ο πρόεδρος του Ε.Κ. συνεχίζει: «Εμείς πιστεύουμε ότι μόνο μια πραγματική Σοσιαλιστική διακυβέρνηση, η οποία θα κάνει δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, μόνο αυτή μπορεί να μας βγάλει από τα οικονομικά- κοινωνικά αδιέξοδα, στα οποία μας έχουν οδηγήσει το Αντικαταστατικό (με βάση τις αρχές του Κόμματος μας ) -Αντισυνταγματικό — Αντικοινωνικό Μνημόνιο.
Κάτι που έπρεπε να κάνετε κι εσείς, όπως έχετε καθήκον, ως Πρόεδρος του Διεθνούς Σοσιαλιστικού Κινήματος και όχι να γίνετε έρμαιο των Νεοφιλελεύθερων Μονεταριστικών πολιτικών του ΔΝΤ και της Νεοδεξιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μόνο στόχο έχουν την ενίσχυση των τραπεζιτών και όχι των λαών».
Και καταλήγει: «Καλείστε έστω αυτή την ύστατη στιγμή στο όνομα των αγώνων που έχουν κάνει οι προγονοί μας για μια ελεύθερη κοινωνία, να ανορθώσετε το ανάστημα σας και να ζητήσετε συναίνεση από το λαό για την ανατροπή του μνημονίου και των αντικοινωνικών μέτρων και όχι συναίνεση από τα κόμματα για την εφαρμογή των αντικοινωνικών αυτών μέτρων».
Σε επικοινωνία με τον κ. Σταθά, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου